Σε αντιγριπικό εμβολιασμό προχώρησαν τόσο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, όσο και ο υποδιοικητής Ηλίας Τσιαούσης.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος με δυνητικά σοβαρές επιπλοκές αλλά και συχνό αίτιο απουσίας από την εργασία, το σχολείο και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης της γρίπης είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο σε όλα άτομα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων ο εμβολιασμός του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού δεν συμβάλει μόνο στην ατομική προστασία αλλά και στην προστασία των ασθενών υψηλού κινδύνου και στον περιορισμό της διασποράς του ιού στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.

Δυστυχώς όμως σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στη χώρα μας το ποσοστό αντιγριπικού εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας παραμένει απαράδεκτα χαμηλό, πολύ μακριά από το 75% που προτείνουν οι διεθνείς οργανισμοί.

Δίνουμε όλοι λοιπόν το παράδειγμα, εμβολιαζόμαστε για τη γρίπη, προστατεύουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους ασθενείς μας".