Πάνω από μια ώρα συζητήσεων ξόδεψαν οι δημοτικές παρατάξεις του δήμου Λαρισαίων για την διατύπωση του ψηφίσματος για την επαίσχυντη κατά τα άλλα επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Η συνεδρίαση που διεξήχθη, απόντος του δημάρχου απόστολου Καλογιάννη ο οποίος βρίσκονταν στην Αθήνα ( σ.σ. τον αναπλήρωνε ο Γιώργος Σούλτης), είχε σειρά αντιπαραθέσεων γύρω από το ψήφισμα ενώ δεν έλειψαν και τα φαρμακερά βέλη μεταξύ του δημάρχου Παναγιώτη Νταή και της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου:

“Κάποιοι θέλουν να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα ακριβώς που λέει η Ν.Δ. γιατί τρέφουν μία αγωνία ως προς τον κ. Γεωργιάδη και προσδοκούν και κάποιες αποφάσεις και νεύματα…” σχολίασε ο Νταής για να του απαντήσει η Καραλαριώτου:  “Ο κ. Νταής σε κάθε του τοποθέτηση, δείχνει πως όποιος είναι μη ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα. Πρέπει να είσαι ΣΥΡΙΖΑ για να σε συμπαθήσει. Και φαντάζομαι ότι συμφωνεί και με τον καθοδηγητή της “Συμπαράταξής” σας τον κ. Σαρρή, που στις 4 Μαΐου κάνει ανάρτηση στο facebook, ότι όποιος είναι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι ολιγάρχες ή λαμόγια. Τώρα δεν ξέρω πως αισθάνεστε εσείς του ΠΑΣΟΚ που είστε στη “Συμπαράταξη” είναι ένα θέμα…”.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε απ’ όλες τις παρατάξεις, πλην της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που ψήφισε λευκό, αναφέρει:

“Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων καταδικάζει με απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης από ακραία στοιχεία και τραμπούκους κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το δημοτικό συμβούλιο θεωρεί ότι η επίθεση, πέρα από την ηθική της απαξία, αποτελεί αποτρόπαια πράξη που πλήττει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και συνολικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και κυρίως το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.Στεκόμαστε στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης και καλούμε την πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την εφαρμογή του νόμου προς κάθε κατεύθυνση.Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα το ρατσισμό, το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία απ’ όπου κι αν προέρχεται”.

Λ.Ε.