Στη δημιουργία αντιδιαβρωτικών αντιπλημμυρικών έργων σε χειμάρρους της Π.Ε Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του εν λόγω έργου προϋπολογισμού 400.000,00 € η κατασκευή του οποίου έχει σαν στόχο την πρόληψη σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, όπως είναι οι έντονες βροχοπτώσεις.
Οι επεμβάσεις θα γίνονται κυρίως για την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα για τα οποία θα υπάρχει αναφορά από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Με την παρούσα εργολαβία, προβλέπεται να καθαριστούν και να προστατευτούν χείμαρροι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας,  που συχνά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα διάβρωσης αλλά και πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη πεδινή και ημιορεινή περιοχή του νομού.
 Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται, όλο και πιο συχνά, έκτακτα πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα στους υφιστάμενους χείμαρρους να δημιουργούνται διαβρώσεις στα πρανή με τους όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους.
Κατά την υπογραφή ήταν παρόντες ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Καραμπούζης και ο ανάδοχος κ. Γιάννης Τόλιος.