Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο).

Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου "από νωρίς μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με το μεράκι και τη δημιουργικότητά τους έστησαν το χώρο του Φεστιβάλ για να υποδεχτεί μαθητές, αλλά και νέους κάθε ηλικίας, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου άρχισαν να καταφθάνουν μαθητές που περιηγήθηκαν στο χώρο, έβλεπαν την έκθεση που είχε στηθεί ενάντια στον πόλεμο και προμηθεύονταν βιβλία από την έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής». Αργότερα οι μαθητές παρακολούθησαν Rock συναυλία με τους «State of mind» και Hip hop συναυλία με τους: Ametapistos Epanastahs, White B. X., Untreated Wolf.
Στο Φεστιβάλ έγινε συζήτηση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τον Γιάννη Παντελίδη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο οποίος, μεταξύ άλλων κάλεσε: «Η νεολαία μέσα από τις μαθητικές κοινότητες, τα δεκαπενταμελή, τα πενταμελή, η νεολαία που σπουδάζει, μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και τους Φοιτητικούς Συλλόγους, πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα της ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και την εμπλοκή της χώρας μας ενάντια στα σενάρια για την αλλαγή των συνόρων, για να κλείσουν τώρα οι ξένες βάσεις, να φύγουν τα drowns από την πόλη μας, να μην επιδιώξουν να φέρουν πυρηνικά όπλα στον Άραξο και να μην εγκατασταθούν νέες βάσεις σε άλλες πόλεις, για να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να μην υπάρχει κανένας Έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα».
Και συνέχισε τονίζοντας: «Η νέα γενιά, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στην αστική τάξη που τσακίζουν τη ζωή μας. Μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανεργία, στην αβεβαιότητα για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους και για τον ίδιο λόγο μας μπλέκουν στα πολεμικά τους σχέδια. Υπάρχει ένα νήμα που ενώνει την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης κι αυτό το νήμα είναι η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Όπως, λοιπόν, οι μαθητές τον Οκτώβριο βγήκανε σε πορείες ενάντια στο κλείσιμο των ειδικοτήτων, ενάντια στην κατάργηση των τμημάτων στα ΕΠΑΛ, όπως καθημερινά βγαίνουν οι νέοι εργαζόμενοι, οι σπουδαστές, οι φοιτητές, αλλά και οι μαθητές για να διεκδικήσουν δαπάνες για την Παιδεία, δαπάνες για τις ανάγκες τους, έτσι πρέπει να βγουν κι ενάντια στον πόλεμο. Δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, είναι ένα ενιαίο κίνημα που πρέπει να αναπτυχθεί και να στοχεύει σ' αυτή την πολιτική».

Την κεντρική ομιλία έκανε η Λαζαρέτα Ιωαννίδη, μέλος της ΚΝΕ, η οποία, μεταξύ άλλων επισήμανε ότι: «Μας αποδεικνύουν ότι το σημερινό σύστημα είναι άδικο για τους πολλούς. Όπως και το σημερινό σχολείο το έχουν διαμορφώσει με βάση τις ανάγκες τους, δηλαδή να μην έχουμε ολόπλευρη μόρφωση, να μαθαίνουμε την ιστορία όπως τους βολεύει, ο ουσιαστικός τρόπος διδασκαλίας έχει αντικατασταθεί με την παπαγαλία.
Ένα σύστημα που μας γεμίζει αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον, μας προετοιμάζει να γίνουμε φθηνά εργατικά χέρια γι' αυτούς, ό,τι πρέπει δηλαδή ώστε οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές να αυξάνουν τα κέρδη τους. Μας στερούν κάθε ελπίδα, προσπαθούν να μας περάσουν ότι δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα μέσα από τους αγώνες, ότι και καλά είναι χαμένος χρόνος, προωθείται η ατομική λύση.
Γι' αυτό και σήμερα από εδώ θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι "Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρα μας! Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία... Είναι δικαιοσύνη!", όπως λέει και το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ μας».
Ακόμα κάλεσε τους μαθητές που νιώθουν την αδικία «να δυναμώσουν την ΚΝΕ μέσα από τον οργανωμένο αγώνα με τη δύναμη, το μυαλό και τη δράση τους. Καθώς θεωρούμε ότι είμαστε η μόνη Οργάνωση που λέμε την αλήθεια, που προτείνουμε την πραγματική διέξοδο από την αδικία αυτή που ζούμε σήμερα, παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».