Την 1η Στρατιά επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αποτελούμενη από τον Αβραμόπουλο Κώστα  μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε του ΚΚΕ, τον Θανάση Παφίλη βουλευτή του ΚΚΕ Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, τον Παπαναστάση Νίκο βουλευτή του ΚΚΕ και  Αντισυνταγματάρχη εν αποστρατεία και τον Σίμο Άγγελο μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τη διοίκηση της 1ης Στρατιάς  για την κατάσταση και το έργο της Στρατιάς  σχετικά με την εκπαίδευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των στρατευμένων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τονίστηκε το έμπρακτο ενδιαφέρον του Κόμματος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προβολή και τη διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων των στρατιωτικών. Το ενδιαφέρον του ΚΚΕ αποδεικνύεται επίσης και με τις περισσότερες από 100 ερωτήσεις, που έχουν κατατεθεί από τις αρχές του 2020 για μια σειρά από προβλήματα

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλή τον Θανάση Παφίλη βουλευτή του ΚΚΕ Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, το Βουλευτή του ΚΚΕ και συνταγματάρχη ε.α, Νίκο Παπαναστάση, και ο Σίμος Άγγελος  μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ  στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα. Στη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε συνάντηση με τη Διοικητή της 110 ΠΜ.

Στη συνάντηση, έγινε αναλυτική ενημέρωση του κλιμακίου του ΚΚΕ για την ιστορία και την αποστολή της Μονάδας, για τις συνθήκες εκτέλεσης αυτής, αλλά και των συνθηκών διαβίωσης τόσο του προσωπικού όσο και των οικογενειών τους.

Στην τοποθέτησή του , ο Θανάσης Παφίλης εξήγησε ότι αυτού του είδους οι επισκέψεις, σηματοδοτούν το αμέριστο ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τις συνθήκες που ζει και εργάζεται το προσωπικό που υπηρετεί στις ΕΔ, αλλά και οι οικογένειές τους, δίνουν επίσης την ευκαιρία να καταγραφούν προβλήματα και να προταθούν λύσεις.

Τόνισε ότι τα δεκάδες προβλήματα που έχει αναδείξει το ΚΚΕ μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, σχετικά με το προσωπικό των ΕΔ (μόνιμους και στρατευμένους), είναι αποτέλεσμα του συλλογικού αγώνα των στρατιωτικών, και μέσω των συνδικαλιστικών τους Ενώσεων του μόνιμου προσωπικού .

Κλείνοντας, αφού ευχαρίστησε το Διοικητή της  110 ΠΜ για την υποδοχή, την ενημέρωση και τη συζήτηση που ακολούθησε, μετέφερε τις ευχαριστίες του ΚΚΕ, στο σύνολο του προσωπικού της Πτέρυγας Μάχης και κατ’ επέκταση σε όλο το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι « ..τιμάμε τον καθημερινό αγώνα που δίνετε στον αέρα και στο έδαφος, υπερβαίνοντας εαυτούς, προασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την εδαφική της ακεραιότητα».