Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα, απευθύνοντας έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αναλυτικά, στην αρχική του εισήγηση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, ο κ. Καλογιάννης έκανε λόγο για αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς, όπως είπε, τα μέτρα δεν τηρούνται.

«Το επίπεδο 2 δεν απέχει πολύ από το επίπεδο 3, χρειάζεται προσοχή», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, απευθύνοντας έκκληση σε δύο κατευθύνσεις:

Αρχικά προς τους νέους να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, σημειώνοντας ότι κανείς δεν είναι άτρωτος, αλλά και προς τους καταστηματάρχες εστίασης και καφέ που δραστηριοποιούνται κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων επίσης τόνισε πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας μαζί με την Αστυνομία στο κέντρο της πόλης, μετά τους ελέγχους στις λαϊκές αγορές.

Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως η εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης δεν συνάδει με τα μέτρα προστασίας, έκανε λόγο για μερίδα καταστηματαρχών που στη λογική του ότι πρέπει να αναπληρωθεί το χαμένο οικονομικό έδαφος, παραβιάζουν τον κοινόχρηστο χώρο με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, «μια εικόνα που αν συνεχίσει, δε θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Παράλληλα, ζήτησε και την ενεργοποίηση των δημοτικών συμβούλων, με δράσεις και πρωτοβουλίες, προκειμένου να ενταθεί η κοινή προσπάθεια για την προστασία της πόλης, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «η πόλη πρέπει να αποφύγει το lockdown”.

tinealarissa.gr