Ψυχραιμία και σοβαρότητα συνιστά ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης για να αντιμετωπιστεί η κρίση με την εξάπλωση του κορωναϊού.

Σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

"Αγαπητές/οι συμπολίτες

H χώρα μας όπως και πολλές χώρες της Ευρώπης και της υφηλίου βρίσκονται αντιμέτωπες με την επιδημία του κορωνοϊου Covid 19.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, για μια σημαντική επιδημία για την οποία έχει προκληθεί παγκόσμιος συναγερμός.

Στην χώρα μας, ειδικές ομάδες επιστημόνων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τα αρμόδια Υπουργεία, δίνουν οδηγίες και λαμβάνουν αποφάσεις για τη διαχείριση της κατάστασης.

Η πορεία εξέλιξης της νόσου και η προσπάθεια ανάσχεσης της μετάδοσης του ιού οδήγησαν την Πολιτεία στο προληπτικό κλείσιμο των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, για 14 ημέρες.  

Για να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες της επιδημίας, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, οφείλουμε όλοι μας,  αρχές, φορείς και πολίτες να τηρούμε, όσο γίνεται πιο πιστά,  τις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων.

Στο Δήμο Λαρισαίων παρακολουθούμε την κατάσταση με μεγάλη προσοχή και σταδιακά εδώ και ημέρες έχουμε προχωρήσει στην λήψη προληπτικών μέτρων.

Με απόφασή μου, εδώ και δέκα ημέρες, τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας ανέστειλαν την λειτουργία τους, ενώ  έχουν ματαιωθεί όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας.

Επιπλέον, από αύριο αναστέλλονται τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο,  στην Δημοτική Σχολή Χορού και στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου. 

Αναστέλλονται επίσης:  η λειτουργία των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, η λειτουργία των Λεσχών Πολιτισμού, όλες οι δραστηριότητες στα γυμναστήρια των σχολικών  μονάδων,  η λειτουργία του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας.

Όλα τα μέτρα δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μια νέα κρίσιμη φάση, για την εξέλιξη της νόσου.

Ως Δήμαρχος Λαρισαίων, αλλά και ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας για πολλά χρόνια,  σας καλώ με ισχυρό το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ευθύνης για τον συνάνθρωπο, με ψυχραιμία και σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση.

Συλλογικά και ατομικά να προστατεύσουμε τη Δημόσια υγεία, τους οικείους μας και τους εαυτούς μας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων."