Έκπληξη και απορία εκφράζει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης για την έρευνα που διεξάγει ο εισαγγελέας σχετικά με το αν είναι νόμιμη ή όχι η ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο συγκεκριμένων ευπαθών ομάδων.
Όλο το Δ.Σ της ΔΕΥΑΛ (Δημοτική Επιχείρηση Άρδευσης Αποχέτευσης Λάρισας έλαβε κλήσεις από τον εισαγγελέα προκειμένου στις 6 Απριλίου να διατυπώσουν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα.
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά λαρισαίου για την μη ένταξή του στο κοινωνικό τιμολόγιο (χαμηλότερες χρεώσεις), όμως στην πορεία πήρε άλλη τροπή και πλέον ο εισαγγελέας διερευνά αν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας να εντάξει στο κοινωνικό τιμολόγιο και ακόμη 3 κατηγορίες (εκτός απο άπορους, ΑμεΑ και πολύτεκνους) ζημιώνει την εταιρία.
Η απόφαση για την ένταξη στο κοινωνικό τιμόλογιο και των χαμηλοσυνταξιούχων, των νέων επιχειρηματιών και τα 5 πρώτα χρόνια και μακροχρόνια ανέργων είχε σκοντάψει αρχικά στην αρνητική γνωμοδότηση της Αποκεντρωμένης, αλλά στη συνέχεια πήρε το πράσινο φως από ειδική επιτροπή.

ert.gr