Την πεποίθηση του ότι η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» θα επικρατήσει στις εκλογές της β’ Κυριακής εξέφρασε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Έκανε λόγο για ένα μελετημένο σχέδιο ανάπτυξης της πόλης από την πλευρά της νυν δημοτικής αρχής που πρέπει να συνεχιστεί, ενώ στρεφόμενος προς τον συνδυασμό της κ. Ρένας Καραλαριώτου αναφέρθηκε σε λογικές της δεκαετίας του ’60 «που είναι λυπηρό να ακούγονται εν έτη 2019.»

Αναλυτικά ανέφερε τα εξής:

"Βρισκόμαστε μπροστά στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, αλλά πρακτικά είμαστε μπροστά σ’ ένα κρίσιμο δίλημμα για την πόλη.

Οι συμπολίτες μας θα κληθούν στην κάλπη να κρίνουν αν θα συνεχιστεί ένα καλά μελετημένο έργο το οποίο ξεκίνησε και βρίσκεται ήδη στο στάδιο της υλοποίησης.

Ένα έργο που οι συμπολίτες μας το βλέπουν, απολαμβάνουν τα οφέλη του και αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα του. Ή αν θα επιστρέψουμε σε μια φάση ερασιτεχνισμών, προσωπικών στρατηγικών και «ημετέρων».

Σ’ αυτή την κάλπη θα αναμετρηθεί επίσης το πολιτικό ήθος μας και η πορεία μας. Ο τρόπος με τον οποίο πολιτευτήκαμε, η ποιότητα του πολιτικού μας λόγου, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας μας στα κοινά. Τι πετύχαμε, αλλά και με ποιόν τρόπο. Θα κριθεί το ήθος και η ακεραιότητα μας στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Επιτρέψτε μου επίσης εδώ να πω, ότι θα κριθούν τα στοιχεία του πολιτικού πολιτισμού που προσέθεσε ο καθένας μας στον πολιτικό διάλογο.
Όταν ο ένας μιλούσε για το μέλλον της πόλης και τις λογικές της ήπιας ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον που θα αφορά όλους τους πολίτες, οι άλλοι μιλούσαν για δήθεν «συμφέροντα» που στηρίζουν τη δημοτική αρχή, χωρίς ποτέ βέβαια να τα κατονομάσουν.

Όμως πάνω απ’ όλα θα κριθεί η ίδια η αντίληψη μας για την αυτοδιοίκηση. Για το πώς βλέπει ο καθένας μας το ρόλο του στην πόλη και πως σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα εργαλεία που υπάρχουν για να δομήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, κυρίως για τα παιδιά μας.

Σ΄ αυτή την αντίληψη εμείς καταθέσαμε ένα μελετημένο σχέδιο που αξιοποιεί ευκαιρίες και πόρους με σύνεση, με οργάνωση και επιστημονική τεκμηρίωση. Το βάλαμε σε εφαρμογή και αποδίδει καρπούς, παράγει αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά ακούσαμε ότι είναι ευκαιρία να ακολουθήσουμε την πολιτική αλλαγή που συντελείται στη χώρα, διότι έτσι ο δήμος θα «εισπράξει» περισσότερα.

Έχω ένα πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον αν το κόμμα που την στηρίζει υιοθετεί τέτοιου είδους αντιλήψεις. Είμαι βέβαιος ότι δεν το κάνει.

Όταν τις υιοθετούν υποψήφιοι δήμαρχοι, στην πράξη αποδέχονται ότι δεν έχουν κανένα σχέδιο, κανένα όραμα, αλλά περιμένουν από την κεντρική εξουσία κάποιο «ρουσφέτι».

Αυτή είναι μια λογική της δεκαετίας του ’60, όταν «κατόπιν ενεργειών του υπουργού μας, ολοκληρώνονταν έργα». Είναι λυπηρό να ακούγονται τέτοιες απόψεις εν έτη 2019.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες της Λάρισας, να έρθουν την Κυριακή στην κάλπη και να επιλέξουν έναν πραγματικά αυτοδιοικητικό μηχανισμό.

Που έχει όραμα, μελετημένο σχέδιο και εργαλεία υλοποίησης που δοκιμασμένα αποδίδουν στην πράξη.

Ένα συνδυασμό που απέδειξε ότι μπορεί να ενώνει. Να συνθέτει δυνάμεις και αντιλήψεις και να μετατρέπει τη συνισταμένη τους σε έργο για την πόλη. για όλους.

Ένα συνδυασμό που έκανε πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη. Που δεν άφησε κανέναν στο έλεος της κρίσης. Που προώθησε την ενότητα με κάθε τρόπο και απέρριψε το διχασμό και την πόλωση.

Στόχος μας είναι να κάνουμε την πόλη καλύτερη. Να αξιοποιήσουμε όλους τους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν σ’ αυτή την προσπάθεια, χωρίς να εξετάζουμε τις πολιτικές τους καταβολές και τα κομματικά τους ένσημα.

Σ’ αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους τους Λαρισαίους να συστρατευτούν. Να «Συμπαραταχθούν» σε μια προσπάθεια που μας αφορά όλους και που μπορούμε να την πετύχουμε μόνο αν είμαστε ενωμένοι. Τους καλούμε να στηρίξουν τη Συμπαράταξη Λαρισαίων και να της ξαναδώσουν τη νίκη και στο δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο. Για το Δήμαρχο όλων των Λαρισαίων

Σε ότι αφορά στις ανακοινώσεις δημοτικών κινήσεων που συμμετείχαν στις εκλογές, σχετικά με τις θέσεις τους ενόψει του β΄ γύρου θέλω να τονίσω ότι αυτές οι τοποθετήσεις διέπονται από δημοκρατικό ήθος.

Θέλω επίσης να τονίσω ότι στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με επικεφαλής παρατάξεων κανείς δεν έθεσε ζήτημα ανταλλαγμάτων. Είναι μια θέση που τους τιμά."

(*) φωτογραφίες από tinealarissa.gr