Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σχετικά με το επεισόδιο κατά των αστυνομικών στη συνοικία της  Νέας  Σμύρνης, τονίζοντας ότι «δεν θα επιτραπεί η περιοχή να γίνει άβατο». Στις δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για αυτά που συνέβησαν και επεσήμανε ότι δεν πρόκειται η δημοτική αρχή να καλύψει οποιοδήποτε  Λαρισαίο πολίτη που θα βρεθεί απέναντι στο νόμο. Παράλληλα εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους που υπέστησαν αυτή τη διαδικασία.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη έχουν ως εξής:
Είναι μια διαδικασία έναντι ένστολων συμπολιτών αυτή τη φορά η οποία από εμάς τουλάχιστον έχει επισημανθεί ότι θα μπορούσε να συμβεί πολύ πριν. Δεδομένου ότι με την λαϊκή συνέλευση που έγινε στην Νέα Σμύρνη αλλά και με συναντήσεις που έγιναν εδώ με αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής αυτής που γειτνιάζει  άμεσα με την περιοχή των Ρομά  φάνηκε καθαρά ότι το κλίμα ήταν φορτισμένο και θα μπορούσαν να προκύψουν ζητήματα ανάλογα με το χθεσινό. Στη βάση αυτή υπήρξαν συσκέψεις με την αστυνομική διεύθυνση στις οποίες παραβρέθηκε και ο αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας. Εντοπίστηκαν όλα τα ζητήματα και ζητήθηκε με επιμονή η καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής πράγμα το οποίο και έγινε. Οι κάτοικοι της περιοχής το τελευταίο διάστημα τακτικά με επισκέπτεται και με ενημερώνει  για την κατάσταση μετά την αστυνόμευση. Με πληροφορούν ότι τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά και η αστυνόμευση γίνεται.
Τώρα με αυτό που συνέβη αποδεικνύεται ότι η παραβατικότητα συνεχίζει να υπάρχει. Ξεκαθαρίζω από την  μεριά μου ότι «άβατο» στην περιοχή των Ρομά δεν πρόκειται να υπάρξει. Όσοι βρίσκονται απέναντι στο νόμο να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν και εμείς μαζί με την αστυνομική διεύθυνση σε απόλυτη συνεργασία με το προσωπικό της θα συνεργαστούμε για να δώσουμε απάντηση σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι ο νόμος δεν τους «αγγίζει».
Δεν υπάρχει Λαρισαίος πολίτης ο οποίος που αν βρεθεί απέναντι στο νόμο θα έχει την κάλυψη της όποιας δημοτικής αρχής αλλά και ειδικά της νυν. Εκφράζω την συμπάθειά μου και την συμπαράστασή σου προς τους αστυνομικούς που υπέστησαν αυτή την διαδικασία με αυτό το γεγονός, εύχομαι να είναι καλά στις οικογένειές τους  και στις υπηρεσίες τους και εμείς θα συνεχίσουμε με πιο έντονο ρυθμό και να ξέρουν οι παραβάτες ότι και θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν.
Η δημοτική αρχή θα σταθεί δίπλα στην αστυνομική διεύθυνση. Στην περιοχής της Νέας Σμύρνης υπάρχει μεγάλο θέμα που δεν έχει τόσο σχέση με την παραβατικότητα αλλά είναι ο υπερπληθυσμός ο οποίος έχει δημιουργηθεί στους Ρομά. Υπάρχει ζήτημα μεγάλο, αποσυμφόρησης της περιοχής, εξαιρετικά δύσκολο το οποίο έχουμε μπροστά μας, το μελετάμε, έχουμε έρθει  σε επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία που έχει δημιουργηθεί για το θέμα των Ρομά , αντλούμε εμπειρίες από όσα συνέβησαν στην Αθήνα από όλες τις πλευρές και από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται για να μπορέσουμε να δώσουμε μια ουσιαστική λύση στο θέμα της συμφόρησης των «Νταμαριών».
Με σταθερά βήματα, με την συνεργασία όλων, με την στήριξη των πολιτικών αρχών και ιδιαίτερα της κυβέρνησης μπορούμε να βρούμε λύση. Πιστεύω ότι θα αμβλύνει το θέμα της παραβατικότητας, δεν θα το λύσει, οι συγκεκριμένοι συμπολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο νόμος θα είναι αμείλικτος απέναντί τους.
Ο δήμαρχος  Λαρισαίων αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, τονίζοντας ότι «η συνεργασία μαζί τους(Ρομά)  είναι από την πρώτη στιγμή σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και το τελευταίο που θα μας ενδιέφερε λίγο πριν τις εκλογές είναι το θέμα των ψήφων. Δεν τους αναζητήσαμε ποτέ και δεν το κάναμε ποτέ προς τη μεριά των συγκεκριμένων συμπολιτών.

ert.gr