Απαγορευτική θα είναι η είσοδος των βαρέων οχημάτων για την κοιλάδα των Τεμπών με την έναρξη λειτουργία των νέων σηράγγων. Αυτό υπογράμμισε η εκπρόσωπος της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ειρ. Ζαβρίδου, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ για την πορεία των εργασιών και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μεταξύ της εταιρείας και του δημοσίου.

Η κ. Ζαβρίδου χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο να παραδοθεί το έργο στο τέλος Μαρτίου του 2017, νωρίτερα δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2017 που προβλέπει η σχετική σύμβαση. Με την ολοκλήρωση των έργων, θα αρχίσει και η λειτουργία του σταθμού των διοδίων στα Τέμπη, από τον οποίο όμως θα υπάρχει απαγόρευση διέλευσης για τα βαρέα οχήματα και τα φορτηγά. Η κίνηση των συγκεκριμένων οχημάτων, όπως διευκρίνισε η κ. Ζαβρίδου θα διοχετεύεται για λόγους ασφαλείας της κίνησης των οχημάτων στον παλαιό δρόμο, αποκλειστικά μέσω των σηράγγων. Μάλιστα στα διόδια των Τεμπών που θα επαναλειτουργήσουν θα υπάρχει και σχετική σήμανση που θα πληροφορεί σχετικώς του οδηγούς των τροχοφόρων.

Όσον αφορά το θέμα της επαναλειτουργίας των διοδίων η εκπρόσωπος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ανέφερε ότι δεν περιλαμβάνεται στις συνομιλίες που ολοκληρώνονται μεταξύ του δημοσίου και της εταιρείας.

Η κ. Ζαβρίδου απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να μην υπάρχει καταβολή ενός ελάχιστου αντιτίμου για την διέλευση από την Κοιλάδα των Τεμπών των κατοίκων του ομώνυμου δήμου, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα λειτουργήσει ως ένα ιδιότυπο δεδικασμένο και για άλλες περιοχές, όπου θα εγερθούν αντίστοιχα αιτήματα. 

ert.gr