Επιχειρώντας να απαντήσει  σε όσα τονίσαμε στην επιστολή μας με την οποία καταγγείλαμε την παρασκηνιακή συναλλαγή του με τον  κ. Παπαδημόπουλο προκειμένου να διασφαλίσει ο ίδιος την Προεδρία  του ΦΟΔΣΑ , ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης βάζει στην άκρη τις διαδικασίες με τις οποίες εκλέγεται ο εκάστοτε Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ και απροκάλυπτα ισχυρίζεται ότι δεν έχουν καμία αξία εάν δεν  «βγαίνουν » οι ψήφοι ώστε να εκλεγεί ο ίδιος στη θέση του Προέδρου . 

Επικαλείται πολλούς λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να εκλεγεί ο ίδιος και επιχειρεί να καλύψει την συνδιαλλαγή  του με τον κ. Παπαδημόπουλο, επιχειρηματολογώντας ο ίδιος αντί του  καταγγελλόμενου, αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση του.

Ωστόσο όλοι καταλαβαίνουν «τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια», κάτι που ο σιωπών κ. Παπαδημοπουλος γνωρίζει φυσικά καλύτερα απ’ όλους, αφού λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, διαβεβαίωνε σε φίλο του Δήμαρχο ότι συμφωνεί με όλες τις κινήσεις της ομάδας. Ήταν δε παρών σε συνάντηση της ομάδας που πραγματοποιήθηκε συμφωνώντας με όλα όσα αποφασίστηκαν εκεί.

Δυστυχώς επιμένει  ο κ. Καλογιάννης να παρουσιάζει το όλο θέμα σαν προσωπική του αντιπαράθεση με την κ.Καραλαριώτου στην οποία απευθύνεται κυρίως στην απάντηση του, αγνοώντας επιδεικτικά όλους τους υπόλοιπους συμβούλους και  τους τρεις Δημάρχους του νομού που υπογράφουμε την επιστολή. Επιχειρεί  να στοχοποιήσει ένα άτομο , την κ. Καραλαριώτου , πρώην αντιπεριφερειάρχη , με μεγάλη αυτοδιοικητική  εμπειρία και προσφορά ενώ η  υπογραφή όλων μας υποδηλώνει τη δυσαρέσκεια όλων μας για τη συμπεριφορά του . 

Αποσιωπά ωστόσο ο κ. Καλογιάννης 

● Ότι εξαπάτησε τους Δημάρχους του νομού στις δυο συναντήσεις που ο ίδιος προκάλεσε στο γραφείο του για να βρεθούν συναινετικές διαδικασίες. Αποδείχτηκε ότι απώτερος στόχος  του ήταν να κερδίσει  χρόνο για να ψηφιστεί  η τροπολογία και να ολοκληρωθεί η  συνδιαλλαγή με τον κ. Παπαδημοπουλο. 

● Ότι όταν διαπίστωσε ότι «δεν βγαίνουν τα κουκιά» έκανε ότι είναι δυνατόν για να αποτραπεί το ατυχές για αυτόν αποτέλεσμα. Απευθύνθηκε τουτέστιν στην …ευαισθησία του κ. Παπαδημόπουλου και των …λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων .

● Ότι σε μεγάλους ΦΟΔΣΑ (όπου δεν βρέθηκε …πρόθυμος Παπαδημοπουλος ) είναι δημοτικοί σύμβουλοι που προεδρεύουν: ΦΟΔΣΑ Κρήτης , Πάτρας , Κεντρικής Μακεδονίας .

●  Ότι εάν ήθελε συναίνεσή, έστω και την τελευταία στιγμή, θα δεχόταν την αναβολή των εκλογών για να πάμε συναινετικά όλοι μαζί, παρουσία και του μέλους που βρισκόταν σε καραντίνα  . 

Ο κ. Καλογιάννης οφείλει να αντιληφθεί πως δεν είναι υπεράνω όλων, επειδή έτυχε να εκλεγεί δήμαρχος Λαρισαίων. Ο καθένας μας έχει τον διακριτό του ρόλο και όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους πολίτες .

Οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους . 

Δεν θα επανέλθουμε.

Καραλαριώτου  Ρένα - Δημοτική σύμβουλος Λάρισας

Εσκίογλου Μακης - Δήμαρχος Φαρσάλων  

Μανώλης Γεώργιος -Δήμαρχος Τεμπών

Νασιακόπουλος Θανάσης - Δήμαρχος Κιλελέρ

Αργυρόπουλος Κώστας -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας 

Καμηλαράκη Μαίρη -Δημοτική σύμβουλος Λάρισας 

Ανδριτσόπουλος Ανδρέας -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας

Τερζούδης Χρήστος -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας 

Χατζούλης Χρήστος - Δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ 

Κουκουλιός Σταύρος -Δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων

Γκάτσος Γεώργιος -Δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου 

Μανδηλάς Λάσκαρης -Δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου