Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, απαντάει στην δημοτική αρχή και τονίζει: 

Διαβάζοντας κανείς την απάντηση της δημοτικής αρχής στην κριτική που ασκήσαμε για την παντελή έλλειψη έργων ,  σχεδίου και προγραμματισμού, όσον αφορά τον Πηνειό και τον ρόλο που θα έπρεπε να επιτελεί σε έναν αναπτυξιακό άξονα για την πόλη, αντιλαμβάνεται, ακόμα πιο καθαρά, τα δυο βασικά χαρακτηριστικά του κ. Καλογιάννη:

Πρώτον, την μεγάλη απόσταση που χωρίζει τον ίδιο από την πραγματικότητα, και, 

Δεύτερον, το πόσο χαμηλά έχει τοποθετήσει τον πήχη, όσον αφορά την θητεία του. 

Αν ο κ. Καλογιάννης συμβάδιζε με την πραγματικότητα, δεν θα μπορούσε, σε καμία περίπτωση να ομιλεί για ένα «έργο που πιστώνεται θετικά από τους πολίτες». Προφανώς ο Καλογιάννης, όχι απλά δεν περπατάει στην πόλη για να ακούσει ο ίδιος τα «θετικά» σχόλια των πολιτών, αλλά, όπως φαίνεται πλέον, έχει απαγορέψει και στους συνεργάτες του να του μεταφέρουν την πραγματική εικόνα, όπως αυτή διαμορφώνεται καθημερινά στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου οι επαγγελματίες γονατίζουν, διαπιστώνοντας πως οι παρεμβάσεις του, απειλούν πλέον ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους δραστηριότητα. Στις, δε, συνοικίες της πόλης, οι κάτοικοι αναρωτιούνται γιατί χάθηκαν τόσο απλά τέσσερα ολόκληρα χρόνια . 

Αν ο κ. Καλογιάννης δεν είχε τοποθετήσει τόσο χαμηλά τον πήχη, δεν θα διανοούνταν να ισχυριστεί πως οι παρεμβάσεις του για τον Πηνειό, μετά από τέσσερα χρόνια θητείας, είναι η απομάκρυνση κορμών !!  Ενώ βαδίζοντας στον πέμπτο χρόνο της θητείας του , αναφέρει ότι  ΘΑ ολοκληρωθούν δυο μελέτες και η προμήθεια οργάνων γυμναστικής ! 

Ο ίδιος ο κ. Καλογιάννης δηλαδή ομολογεί ότι στην θητεία του , μέχρι σήμερα ,  το μόνο που έγινε στον Πηνειό είναι « μια μεγάλη προσπάθεια καθαρισμού και απομάκρυνσης κορμών»!!

Και μετα από αυτό το «πρωτόγνωρο » έργο , σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο , μας κατηγόρησαν για «μηδενισμό».

Μιλήσαμε για τον σχεδιασμό μιας στρατηγικής που θα συνδέει τον Πηνειό με την τουριστική αξιοποίηση της πόλης, της σύνδεσής του με το Αρχαίο θέατρο και το ιστορικό κέντρο και την εξωστρέφεια της Λάρισας. Μας κατηγόρησαν για «μηδενισμό». 

Μιλήσαμε για τον σχεδιασμό μιας στρατηγικής που θα συνδέει την πολιτιστική και κοινωνική ταυτότητα της πόλης, με την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Μας κατηγόρησαν για «μηδενισμό». 

Η αλήθεια είναι πως το μόνο που δεν μηδενίζεται είναι ο χρόνος, και πιο συγκεκριμένα, τα τέσσερα χρόνια που έχει χάσει η πόλη. 

Δυστυχώς για την πόλη, η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη, όχι απλά θέτει τον πήχη χαμηλά, αλλά αδυνατεί να τον ξεπεράσει κιόλας. Δυστυχώς γι’ αυτόν, η κατάσταση πλέον δεν ωραιοποιείται, όσες επιθέσεις κι αν κάνει στην παράταξή μας. 

Υ.Γ: Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ο κ. Καλογιάννης ασχολείται με τους συμβούλους μας. Προφανώς, γιατί έχει μπερδέψει στο μυαλό του, ποιοι σύμβουλοι είναι με ποια παράταξη. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως οι «πρόθυμοι» εντός του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθούν να στηρίξουν, με όποιο τρόπο τους ζητηθεί, την πλέον αποτυχημένη δημοτική αρχή που γνώρισε η πόλη…