Απάντηση στην Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία έδωσε η ΔΑΣ-ΟΤΑ Λάρισας:

Ίχνος ντροπής από τα στελέχη της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (ΜΕΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), να κατηγορούν τη ΔΑΣ ΟΤΑ.

 Μόνο ΑΣΧΕΤΟΙ θα μπορούσαν να κάνουν τέτοια καταγγελία.

Έχουμε ένα ζήτημα που εξελίσσεται εδώ και τρία χρόνια, δεν είναι χθεσινό !!! Με την αποφασιστική στάση των συνδικαλιστών της ΔΑΣ ΟΤΑ και αρκετών συναδέλφων όλο το προηγούμενο διάστημα φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση, αυτό είναι γνωστό στο σύνολο των εργαζομένων. Είχαμε τακτική συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Δήμου, γι’ αυτό είναι εγγεγραμμένα τα χρήματα στον προϋπολογισμό του 2016.  Με κάθε εξέλιξη ενημερώναμε τους ενδιαφερόμενους δηλαδή τους συναδέλφους εργαζόμενους- χωρίς να είναι πρόεδρος από τη ΔΑΣ ΟΤΑ- αυτό πράξαμε και τούτη τη φορά. Για να αποκρύψεις κάτι πρέπει να είναι κρυφό. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες και συζητήσεις στους χώρους δουλειάς και αποφάσεις του ΔΣ του Συλλόγου  φτάσαμε ως εδώ. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι το ποσό που διεκδικούμε δεν σηκώνει συνδρομή δικηγόρου και το ξέρουμε από την πρώτη στιγμή. 

Το θέμα είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου την ΤΡΙΤΗ 4-10-2016. Πρόθεση της ΔΑΣ ΟΤΑ είναι να εξαντλήσουμε όλο το διαδικαστικό και τα μέσα   έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το δίκιο αίτημα των συναδέρφων.

Για να έχουμε όμως ολοκληρωμένη εικόνα να θυμίσουμε ότι με τη γέννηση του προβλήματος η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καταψήφισε δύο φορές μαζί με τις άλλες παρατάξεις(ΠΑΣΚΕ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΔΑΚΕ) την  πρόταση της ΔΑΣ για καταγγελία της τότε Δημοτικής Αρχής  και προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη μη εφαρμογή της ΣΣΕ. 

Λάρισα 1-10-2016