Σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αναφέρει: “Απαντώντας στην άδικη καταγγελία σε βάρος της αναπληρώτριας διοικήτριας κ. Χαλιβέρα εκ μέρους μελών ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και για την αποκατάσταση της αλήθειας, κάνουμε γνωστά τα εξής:

1ον Είναι ανακριβές ότι υπάρχουν απλήρωτα δεδουλευμένα από τον Σεπτέμβριο του 2015, η αλήθεια είναι οι τακτικές εφημερίες έχουν πληρωθεί κανονικά, ενώ κατατέθηκαν προς έγκριση στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι τακτικές εφημερίες μέχρι και τον Αύγουστο του 2016. Ομοίως έχουν αποσταλεί και οι πρόσθετες μέχρι και τον Μάιο του 2016 και έπεται η συνέχεια. Οι συνδικαλιστές προφανώς αναφέρονται στη μικρή διαφορά που προέκυψε από την υπέρβαση των εγκεκριμένων πιστώσεων εκάστου μήνα, θέμα το οποίο έθεσαν με την ανάληψη υπηρεσίας του διοικητή κ. Νάνου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αρχίσει άμεσα η εκκαθάριση. Μέχρι 10/10/2016 θα πληρωθούν οι διαφορές του πενταμήνου (από Ιούλιο μέχρι και Νοέμβριο 2015), ενώ είναι προς έγκριση επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το τρίμηνο 2ος, 3ος, και 12ος/2015. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω διαφορές υπολογίστηκαν χειρόγραφα για κάθε ιατρό ξεχωριστά, χωρίς οι υπάλληλοι να υποστηρίζονται από μηχανογραφικό σύστημα, εν μέσω μάλιστα θερινών αδειών και υποχρέωσης πληρωμής των ληξιπροθέσμων οφειλών που το ΠΓΝΛ έπρεπε να ενταλματοποιήσει και να πληρώσει οφειλές παλαιότερων ετών ύψους 15 εκατομμυρίων.  Αυτό και μόνο το γεγονός αποδεικνύει ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει θέσει σε προτεραιότητα την αποπληρωμή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων στο Π.Γ.Ν.Λ. 

2ον Από τις βασικότερες αιτίες της καθυστέρησης εξόφλησης των εφημεριών είναι ότι οι κλινικές δεν καταθέτουν έγκαιρα τα προγράμματα εφημεριών, ενώ οι δεκάδες εσωτερικές τροποποιήσεις των προγραμμάτων δυσχεραίνουν σημαντικά την εκκαθάρισή τους. Για το λόγο αυτό το ΔΣ αποφάσισε μέχρι 7 εκάστου μηνός να κατατίθεται ο προγραμματισμός για το επόμενο δίμηνο, ενώ στο εξής δεν θα δεχθεί αλλαγές που δεν έχουν σοβαρή αιτιολόγηση, επιτέλους, ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. 

3ον Σε ότι αφορά την αναφορά της αναπληρώτριας διοικήτριας κ. Χαλιβέρα περί δήθεν «ιδιωτικοποίησης των Νοσοκομείων» από την στάση των ιατρών, λίαν επιεικώς τα λεγόμενα παρερμηνεύτηκαν. Η αναπληρώτρια είπε ότι η νέα διοίκηση προσπαθεί να λύνει τα προβλήματα των εργαζομένων και θα κάνει το καλύτερο δυνατό, γι’ αυτό και οι γιατροί δεν πρέπει να απειλούν με επισχέσεις εργασίας, διότι έτσι δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου και θα εκθέσουν σε ταλαιπωρία τους ασθενείς. Έτσι δίνουν πάτημα σε αυτούς  που  επικαλούνται  ότι τα Δημόσια νοσοκομεία είναι προβληματικά και ότι πρέπει η να κλείσουν ή να ιδιωτικοποιηθούν  στα πρότυπα του ΟΤΕ της  ΔΕΗ κ.α  με τις γνωστές συνέπειες για τους εργαζόμενους. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. 

Τέλος, διοίκηση και εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ εργάζονται για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και των ανασφαλίστων, που ακριβώς λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τις μονάδες υγείας”.