“Χόρτασαν” από υποσχέσεις φορείς και σύλλογοι των παραλιακών κοινοτήτων του Ν. Λάρισας και σήμερα προχώρησαν σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των διοδίων του Πυργετού.
Η διαμαρτυρία του αφορούσε στην έλλειψη κόμβου εισόδου κι εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ προς τα παράλια.
Για μισή ώρα περίπου, όσο διήρκησε η διαμαρυτρία τους, η Ε.Ο. παρέμεινε κλειστή.
Η κινητοποίηση των φορέων διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας και ήταν προειδοποιητική καθώς άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου δικαιωθεί το αίτημά τους για τη δημιουργία κόμβου στο σημείο.
Αν και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε έξοδο από την ΠΑΘΕ, αυτός στη συνέχεια άλλαξε και πλέον η μετακίνηση των τουριστών προς τις παραλιακές κοινότητες των Δήμων Τεμπών και Αγιάς γίνεται με δυσκολίες.
“Είναι μεγάλη ανάγκη για την ανάπτυξη της περιοχής η κατασκευή κόμβου” επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Ηλίας Ευσταθίου. “Δεν υπάρχει πύλη εξόδου από τα βόρεια σύνορα του Νομού” τόνισε και σημείωσε πως η πλειοψηφία των τουριστών που επισκέπτεται τα παράλια της Λάρισας έρχεται από τις Βαλκανικές χώρες και εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο Μακεδονίας.

Για να μεταβεί κανείς στις 30 παραλιακές κοινότητες ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να εξέλθει από τον κόμβο Πλαταμώνα , να ακολουθήσει τον παράπλευρο αγροτικό δρόμο μήκους 20 χλμ. για να φτάσει στον προορισμό του.
“Είναι εθνική η ζημιά από την έλλειψη κόμβου” σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Λαδόπουλος ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων.
“Τα Τέμπη νεκρώνουν και η δημιουργία κόμβου θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των κοινοτήτων που βρίσκονται κατά μήκος των 67χλμ παραλίας που διαθέτει ο Νομός μας” δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος.

ert.gr