Απεργιακή κινητοποίηση αλλά και συλλαλητήριο στις 21 Φεβρουρίου, αποφάσισε να προτείνει ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λάρισας στην έκτατη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου για την υποχρεωτική εφαρμογή της 30ωρης παραμονής των εκπαιδευτικών που έχει στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Οπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δ. Παπαποστόλου, στόχος είναι η ακύρωση κάθε προσπάθειας για επιβολή της υποχρεωτικής 30ωρης παραμονής με βάση και την απόφαση της ΔΟΕ για τα εργασιακά δικαιώματα η οποία άμεσα θα επικαιροποιηθεί. Κανένας σύλλογος διδασκόντων και κανένας διευθυντής δεν πρέπει να αλλάξει την πρακτική των αναθέσεων καθηκόντων και να προστρέξει να επιβάλει την παραμονή των συναδέλφων με επιπλέον καθήκοντα.
Η γενική συνέλευση του Συλλόγου αποδέχτηκε επίσης την εισήγηση της ΔΟΕ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, αλλά καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη για το μήνα Μάρτιο
Ως Δ.Σ. εισηγείται στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε.:
· 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλα τα παραπάνω μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης. Επιδίωξη να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή πανεκπαιδευτική κινητοποίηση με προοπτική κλιμάκωσης σε 48ωρη απεργία (έπειτα από αποφάσεις Γ.Σ.) βάσει των εξελίξεων, με στόχο την πίεση για αποτροπή της προώθησης των σχεδιαζόμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων.
· Συλλαλητήριο την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, πρώτη ημέρα καθολικής εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οπως επεσήμανε ο κ. Παπαποστόλου, «ο κλάδος, αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, έδωσαν με επιτυχία τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση στο πρόσφατο παρελθόν. Στον ίδιο δρόμο καλούμαστε να συνεχίσουμε και σήμερα, κηρύσσοντας απεργία – αποχή σε κάθε περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να προωθήσει την αξιολόγηση – χειραγώγηση».

ert.gr