Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας συμμετέχει στην πανεργατική – πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, των συνδικάτων και της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.
Το kosmoslarissa.gr συμμετέχει στην απεργία σταματώντας τη ροή ειδήσεών του από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 14  Δεκεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου. Eπίσης λόγω της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσει το φύλλο της Παρασκευής της εφημερίδας «Κόσμος».
Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας αναφέρονται τα εξής:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σε συντονισμό με όλες τις άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει ομόφωνα 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συμμετέχοντας στην πανεργατική – πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, των συνδικάτων και της ΑΔΕΔΥ.
Η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί από την  Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου (6 π.μ.) μέχρι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου (6 π.μ.), και συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.
Τα αιτήματα της απεργίας είναι θεσμικά και οι δημοσιογράφοι, διεκδικούν:
•         Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
•         Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
•         Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
•         Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας"