Στην αναγκαιότητα διασφάλισης της ενότητας της πόλης, απέναντι στο διχαστικό λόγο που αρθρώνεται κατά την προεκλογική περίοδο ενόψει των δημοτικών εκλογών, αναφέρθηκε εκτενώς ο δήμαρχος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας σε μια πολύ μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» και την παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου.

Ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη της «Συμπαράταξης» στις εκλογές, τόνισε ότι όλες οι εξαγγελίες του 2014 υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται, ενώ περιέγραψε και τους προγραμματικούς άξονες για την επόμενη θητεία.

Ο δήμαρχος, δήλωσε υπερήφανος για το ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης, ενώ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων του α’ γύρου, υπογράμμισε ότι οι νέες συνθήκες δεν επιτρέπουν «χαλαρή ψήφο» την πρώτη Κυριακή των εκλογών, όπως γίνονταν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο δήμαρχος απέφυγε την σύγκρουση με την βασική του αντίπαλο κ. Ρ. Καραλαριώτου και τους άλλους υποψηφίους, ωστόσο απάντησε εμμέσως σε πρόσφατες τοποθετήσεις της, λέγοντας τα εξής:  «Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι προσπαθούν να με συνδέσουν με δήθεν οικονομικά συμφέροντα. Πρόκειται για πρόδηλη έκφραση πανικού, σύγχυσης και προετοιμασίας τους για την διαχείριση της ήττας.

Οι διαδρομές όλων μας είναι γνωστές στην πόλη. Και οι Λαρισαίοι έχουν νου και γνώση. Μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν»

Η ομιλία του δημάρχου Απ. Καλογιάννη

Φίλες και Φίλοι, Λαρισαίες και Λαρισαίοι

Συναντιόμαστε  εδώ, μπροστά στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας, σε μια μεγάλη συγκέντρωση νίκης. Μια συγκέντρωση που καταδεικνύει ότι η Συμπαράταξη Λαρισαίων θα νικήσει για να συνεχίσουμε όλου μαζί αυτό το μεγάλο έργο που έχουμε ξεκινήσει.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας.

Βρισκόμαστε μπροστά στο σύμβολο της πόλης. Στην ταυτότητα της ιστορίας, του πολιτισμού και της ιστορικής συνέχειας χιλιάδων ετών.

Στα δικά μου μάτια, το αρχαίο θέατρο της πόλης μας είναι ένα σύμβολο ενότητας. Ένα σύμβολο οράματος, συλλογικής δουλειάς και συνέργειας που μας κληροδότησαν οι γενιές των προγόνων μας. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για το πόσα μπορούμε να πετύχουμε με συλλογική δουλειά, με σχέδιο, με μελέτη και συγκροτημένο όραμα. Είναι ένα δείγμα μεγαλείου, αλλά και μια πρόκληση για να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Μα πάνω απ’ όλα είναι μια απόδειξη ενότητας. Αυτή η ενότητα υπήρξε η ψυχή της πόλης για αιώνες. Η πόλη μπήκε σε περιπέτειες όταν την έχασε. Μεγαλούργησε όταν την ξαναβρήκε. Δοξάστηκε όταν την κατέκτησε αληθινά.

Σήμερα όμως, αυτή η ενότητα κινδυνεύει. Στις συνθήκες της ακραίας πόλωσης που κινείται ο πολιτικός βίος στις μέρες μας, αναδεικνύεται ο διχαστικός λόγος και στην Αυτοδιοίκηση. Ένας λόγος που μολύνει το πολιτικό περιβάλλον και επηρεάζει την ίδια την κοινωνία. Αλλοιώνει τις σχέσεις μας. Και δυστυχώς γίνεται προεκλογικό όχημα για αυτούς που επενδύουν σε διχαστικά διλήμματα.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να ξεκαθαρίσω εξ’ αρχής, ότι για μας το θέμα της ενότητας της πόλης είναι θεμελιώδες. Επενδύσαμε από την πρώτη κιόλας μέρα, σ’ αυτή ακριβώς την ενότητα και καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πλατύ κοινωνικό αυτοδιοικητικό ρεύμα, που συνένωσε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις σε μια ευρεία προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία. Η Συμπαράταξη Λαρισαίων είναι κατάκτηση για την πόλη. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτή η ενότητα να απειληθεί στο όνομα κάποιας προεκλογικής στρατηγικής. Δεν θα επιτρέψουμε ο διχασμός να γίνει το δόγμα της πόλης μας. Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας. Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας.

Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω στα «γαλάζια», τα «πράσινα» και τα «κόκκινα» καφενεία. Η κοινωνία μας έχει ξεπεράσει τους διχασμούς, τους έχει αφήσει πίσω και δεν θα κάνει το χατίρι σε κανέναν, επειδή αυτό βολεύει την εκλογική του στρατηγική.
Απεναντίας, όλοι πια καταλαβαίνουμε πως ό,τι μπορούμε να πετύχουμε, θα το πετύχουμε ενωμένοι. Και σ’ ότι με αφορά αντιλαμβάνομαι πλήρως την υποχρέωση μου απέναντι σ’ αυτό. Ούτως ή άλλως είναι ο ρόλος του Δημάρχου μιας πόλης. Να εγγυάται στην πράξη, σε κάθε του κίνηση την ενότητα και τη συναίνεση. Να συνενώνει τις διαφορετικές απόψεις. Να συνθέτει με τρόπο δημιουργικό. Να έχει μοναδικό στόχο την πρόοδο της πόλης του και την ευημερία των πολιτών της. Ετσι πολιτεύτηκα αυτά τα χρόνια. Ετσι λειτούργησα  ως επαγγελματίας και ενεργός πολίτης, έτσι λειτουργώ και ως Δήμαρχος.

Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι προσπαθούν να με συνδέσουν με δήθεν οικονομικά συμφέροντα. Πρόκειται για πρόδηλη έκφραση πανικού, σύγχυσης και προετοιμασίας τους για την διαχείριση της ήττας.

Οι διαδρομές όλων μας είναι γνωστές στην πόλη. Και οι Λαρισαίοι έχουν νου και γνώση. Μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Φίλες και φίλοι.

Είναι συνηθισμένο στις προεκλογικές περιόδους να ακούγονται πολλά λόγια και εύκολες κριτικές. Είναι συνηθισμένο να ακούγονται υποσχέσεις για όλα, για τα μικρά και τα μεγάλα. Η διαχείριση της καθημερινότητας της πόλης, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, η ευημερία, η κοινωνική αλληλεγγύη, «λύνονται» με λέξεις, σχεδόν μαγικά. Χωρίς μελετημένες προτάσεις. Με έντονο καταγγελτικό λόγο, βγαλμένο από τα φοιτητικά αμφιθέατρα, «ξύλινο» πολλές φορές, με βαριές λέξεις και τρυφερά στολίδια, διανθισμένος με γενικότητες και υπερβατικά οράματα. Και με στοχοποίηση των αντιπάλων χωρίς στοιχεία, με γενικότητες και αναδρομές στο παρελθόν.

Στόχος αυτής της τακτικής είναι η απόκρυψη της αδυναμίας κατάθεσης προτάσεων οι οποίες να αντέχουν σε συζήτηση και σε κριτική και η έλλειψη σχεδίου διαχείρισης της υπάρχουσας κατάστασης.

Βέβαια σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το τοπίο γύρω από την τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαμορφωθεί με όρους πολύ διαφορετικούς από την προηγούμενη δεκαετία. Οι επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί, οι αρμοδιότητες έχουν αυξηθεί, το νομικό πλαίσιο για μια σειρά αποφάσεων έχει στενέψει, η ευχέρεια «εύκολων» κινήσεων από τις δημοτικές αρχές έχει περιοριστεί!

Η διεκδίκηση και η εξεύρεση οικονομικών πόρων για τα τεχνικά έργα, τη διαχείριση της καθημερινότητας την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, τον πολιτισμό είναι ο μόνιμος “καημός” κάθε Δημάρχου.

Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα, περισσότερο όσο ποτέ, είναι επιβεβλημένο οι δημοτικές κινήσεις οι οποίες  ζητούμε την ψήφο των πολιτών να καταθέσουμε προτάσεις για τα μικρά και τα μεγάλα που επηρεάζουν τη ζωή μας. Πραγματικά δεν έχει νόημα να πλειοδοτούμε σε ευκολίες, χαϊδεύοντας αυτιά και την επομένη των εκλογών να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τόσα αδιέξοδα που έχει μία δημοτική θητεία.

Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε μέρος αυτής της εύκολης συζήτησης και κριτικής. Δεν σκοπεύουμε να αποδεχθούμε λογικές  που προσπαθούν να ακυρώσουν όσα αυτή η κοινωνική πλειοψηφία πέτυχε αυτά τα χρόνια.  Μια εύκολη κριτική που παραβλέπει ότι όλες οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε, υλοποιήθηκαν στο ακέραιο. Πράγματι στον απολογισμό του έργου μας, στο Δημοτικό Ωδείο, διαπιστώσαμε όλοι ό,τι καταθέσαμε το 2014 ως προεκλογικές μας δεσμεύσεις υλοποιήθηκαν ή είναι στην φάση της υλοποίησης.  Και υλοποιήθηκαν μετά από σοβαρή συνολική μελέτη. Μετά από συστηματική δουλειά και ενεργοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας μας. Κρατήσαμε μια τίμια στάση η οποία θα αξιολογηθεί θετικά από τους πολίτες! Είναι η στάση που σέβεται τους πολίτες, περιφρουρεί το κύρος της αυτοδιοίκησης και μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα την επόμενη μέρα με καθαρή ματιά και πατώντας καλά στα πόδια μας!

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αναλάβαμε τη δημοτική αρχή το 2014 με ένα όραμα:  

Nα δημιουργήσουμε τη Λάρισα της επόμενης δεκαπενταετίας, με σχέδιο, με συμμετοχή των πολιτών, με σεβασμό στο περιβάλλον, με ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης και των χωριών.

Να δημιουργήσουμε μια νέα Λάρισα με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολιτισμό και την κοινωνική πολιτική.

Με άμεσο στόχο να κάνουμε τη Λάρισα βασικό πόλο ανάπτυξης, με ίσες ευκαιρίες για όλους, μια πόλη η οποία θα αναδειχθεί πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης της χώρας μας.

Να κάνουμε τη Λάρισα μια βιώσιμη και έξυπνη πόλη, μια πόλη να χαίρεσαι και να αξίζει να ζεις.

Και όλα αυτά με συλλογική διοίκηση, με διαφάνεια, με σοβαρότητα, με πολιτική ελευθερία και σεβασμό στις απόψεις όλων μέσα στη Συμπαράταξη. Με σεβασμό και λογοδοσία στους πολίτες και πάνω από όλα με κοινό πολιτικό όραμα την δημοκρατία, την πρόοδο, την ανάπτυξη με τον πολίτη πάνω από όλα.

Στη διάρκεια της πρώτης θητείας,  δώσαμε μορφή στο όραμα μας. Με σεβασμό στον πολίτη, με πίστη στη δημοκρατία και τη συλλογικότητα μετατρέψαμε τις εξαγγελίες σε επιχειρησιακό πρόγραμμα και προχωρήσαμε στην υλοποίηση, παρά τις δύσκολες εποχές που πέρασε ο τόπος μας και η αυτοδιοίκηση.  Εργαστήκαμε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων με πάθος, πίστη και  ανιδιοτέλεια και παρουσιάζουμε ένα έργο το οποίο άγγιξε όλα τα θέματα που  εξαγγείλαμε το 2014. Ξεκινήσαμε με επιστημονικό σχεδιασμό, με διαβούλευση και ακριβές χρονοδιάγραμμα και με εξασφάλιση των απαραίτητων  χρηματοδοτήσεων παρά την οικονομική κρίση.

Αν κάποιοι επιμένουν να κλείνουν τα μάτια στο έργο που έγινε, ας το κάνουν.  Κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει τα αποτελέσματα της συστηματικής δουλειάς μας. Γιατί αυτά είναι γύρω μας παντού. Είναι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας. Είναι ποδηλατόδρομοι. Είναι παιδικές χαρές, είναι δίκτυο ύδρευσης, είναι ασφαλτοστρώσεις. Είναι έργα πολιτισμού. Είναι υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας. Είναι έργα προστασίας του περιβάλλοντος με εξοικονόμηση ενέργειας.  Είναι τόσα και τόσα που τα βλέπουμε, τα γνωρίζουμε, τα ζούμε.

Όμως το μεγαλύτερο – επιτρέψτε μου να πω – είναι ο μακρόπνοος σχεδιασμός. Είναι το γεγονός ότι η πόλη αναπτύσσεται πλέον στη βάση ενός καλά μελετημένου σχεδίου, που λαμβάνει υπόψιν τις σύγχρονες ανάγκες και περιορίζει τους κινδύνους. Είναι ένα συνολικό σχέδιο για την πόλη, που επιλέξαμε  να καταστρώσουμε, ώστε να σταματήσουν τα έργα βιτρίνας, οι αποσπασματικές λύσεις και τα μπαλώματα. Αντίθετα για πρώτη φορά η πόλη έχει προσανατολισμό και ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα.

Δημιουργεί τους όρους για να οικοδομήσει μια ανάπτυξη που να σέβεται το περιβάλλον, αλλά και να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των ανθρώπων.

Βλέπει το δημόσιο χώρο ως μέσο βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

Εφαρμόζει πολιτικές ήπιας ανάπτυξης, μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Εντάσσει την ψηφιακή τεχνολογία στην καθημερινότητα του πολίτη, κάνοντας την σύμμαχο και όχι απειλή.

Και πάνω απ’ όλα, εστιάζει την προσοχή της στον άνθρωπο. Στο δικαίωμα του για ποιότητα ζωής. Στην εργασία και τις ευκαιρίες. Στον πολιτισμό και τη φροντίδα. Στη γνώση και τη συμμετοχή.

Πιο συγκεκριμένα για τους άξονες της πολιτικής μας:

Η Λάρισα φροντίζει το παιδί, την οικογένεια, τον αδύναμο

Όλα τα παιδιά έχουν μια θέση στους παιδικούς σταθμούς

Από ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) έγιναν έντεκα

Καινοτόμο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «Κατασκήνωση στην πόλη» για 2.000 παιδιά κάθε καλοκαίρι.

Συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα και για πρώτη φορά η πόλη αποκτά δομές για παιδιά με αναπηρία

Δημιουργήσαμε δύο (2) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία

Σύγχρονες πιστοποιημένες και προσβάσιμες σε παιδιά με αναπηρία παιδικές χαρές

Νέες κοινωνικές δομές και δράσεις για τους αδύναμους συμπολίτες μας

Κοινωνικό τιμολόγιο και μείωση δημοτικών τελών για ευπαθείς ομάδες

Ενίσχυση των κοινωνικών δομών και δημιουργία νέων

Στήριξη τρίτης ηλικίας με δράσεις και προγράμματα, όπου συμμετέχουν εκατοντάδες ηλικιωμένοι

Η Λάρισα διαμορφώνει έναν πολιτισμό με όλους για όλους.

Με σύνθημα «Πολιτισμός με όλους για όλους» εκπονήθηκε ένα στρατηγικό σχέδιο αξιοποίησης του πολιτιστικού δυναμικού της πόλης των υποδομών και των εθελοντών ώστε να μετατρέψουμε τη Λάρισα σε πολιτιστικό κέντρο της χώρας.

Ο «Μύλος του Παπά» έγινε κυψέλη πολιτισμού με δεκάδες ομάδες που παράγουν πολιτισμό

Δημιουργήθηκαν νέοι θεσμοί πολιτισμού και ενδυναμώθηκε ο χαρακτήρας υπαρχόντων

Άνοιξαν τα μουσεία και ενσωματώθηκαν στην καθημερινότητα του πολίτη

Η Λάρισα διαμορφώνει έναν αθλητισμό για όλους.

Δημιουργήθηκαν νέοι θεσμοί αθλητισμού για όλες τις ηλικίες

Παραδόθηκε το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας

 Εκσυγχρονίστηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρο τον Δήμο

Η Λάρισα είναι μια πόλη που μαθαίνει. Γιατί μια πόλη έχει μέλλον όταν μαθαίνει.

Η Λάρισα έγινε η πρώτη ελληνική πόλη που μετέχει στο «Δίκτυο των πόλεων που μαθαίνουν», αποσπώντας μάλιστα το αντίστοιχο βραβείο της UNESCO.

Το Πανεπιστήμιο Πολιτών, το δίκτυο συνεργειών και συνεργασία για την γνώση αποτελούν καινοτόμες δράσεις με τη συμμετοχή πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων. 

Ο δημόσιος χώρος αποδίδεται στον πολίτη με ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που σχεδίασε και ξεκίνησε ένα μεγαλόπνοο έργο για την αναμόρφωση του δημόσιου χώρου, που αποδίδεται στον πολίτη. Το πρώτο τμήμα του ολοκληρώθηκε στο κέντρο της πόλης καθώς επίσης έχει πραγματοποιηθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για τις εκτάσεις του ΕΘΙΑΓΕ που διεκδικήθηκαν με επιτυχία απο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα χαρακτηριστικά του μεγαλόπνοου αυτού έργου είναι:

οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας

το δίκτυο ποδηλατοδρόμων 40 χιλιομέτρων

η αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη διαχείριση και αποκατάσταση του δημόσιου χώρου (βυθιζόμενες μπάρες, ελεγχόμενη στάθμευση)

Και όλα αυτά με έντονο περιβαλλοντικό πρόσημο:

έργα αξιοποίησης ήπιων μορφών ενέργειας

αντικατάσταση πολλών χιλιομέτρων δικτύου σωλήνων αμιάντου

δράσεις ανακύκλωσης

νέοι κάδοι συλλογής απορριμμάτων

Η Λάρισα γίνεται εξωστρεφής, μια πόλη προορισμός.

Η δημοτική αρχή εργάστηκε σε τρεις άξονες που διαμορφώνουν μια πόλη της εξωστρέφειας και της καινοτομίας

με νέους θεσμούς που συνδέονται με το παραγωγικό μοντέλο

Η «Agrothessaly» καταξιώθηκε ως το κεντρικό γεγονός του πρωτογενούς τομέα με συμμετοχές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλον τον κόσμο, που αναγάγει την πόλη σε αγροτικό και επιχειρηματικό κέντρο της Ελλάδας

με δράσεις που μετατρέπουν την πόλη σε χώρο προορισμού

Το χριστουγεννιάτικο θεματικό «Πάρκο των Ευχών» κατέγραψε τη Λάρισα στο χάρτη των χριστουγεννιάτικων προορισμών και δημιούργησε προστιθέμενη αξία στην οικονομία της πόλης

με την ολοκλήρωση ενεργειών για την ένταξή του Αρχαίου  Θεάτρου στην καθημερινότητα της πόλης, ώστε να αποτελέσει τη νέα ταυτότητα της πόλης

Διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης

Ολοκληρώνεται η διαδικασία απαλλοτριώσεων για το οικοδομικό τετράγωνο  δίπλα μας ,απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.

Φίλες και φίλοι,

Οι καιροί αλλάζουν. Μαζί τους αλλάζουμε κι εμείς. Οι ανάγκες και τα οράματα μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε αυτές τις αλλαγές. Είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάζουμε τα εργαλεία μας για να κατακτούμε κάθε φορά το μέλλον.

Για να ανταποκριθούμε λοιπόν στις προκλήσεις του μέλλοντος, χρειαζόμαστε σοβαρή δουλειά, στρατηγικό σχεδιασμό και αξιοποίηση των ευκαιριών που ανοίγονται μπροστά μας. Για τους λόγους αυτούς μελετήσαμε και πλέον υλοποιούμε ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα τροποποίησης των αστικών μετακινήσεων. Το έργο που εξελίχθηκε στο κέντρο της πόλης με την ανάπλαση των οδών Βενιζέλου, Μ. Αλεξάνδρου και Φιλελλήνων είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της συνολικής ανάπλασης της Λάρισας. Οι αλλαγές στις οδούς Ηπείρου, Μανδηλαρά είναι μόνο μια μικρή «πρόγευση».

Το πρόγραμμα ήδη επεκτείνεται σ’ ολόκληρη τη Λάρισα, για να δώσει μια νέα κουλτούρα μετακινήσεων. Ταυτόχρονα δημιουργούνται 40 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων στο κέντρο και τις γειτονιές, με ήπιες διαδρομές από και προς όλες τις συνοικίες.
Εντός των επομένων εβδομάδων ξεκινάει το έργο για το έξυπνο σύστημα διαχείρισης των πεζοδρόμων, ώστε να αποκτήσουν την πραγματική τους φυσιογνωμία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία διαγωνισμού για τη στάθμευση που είναι συνοδό έργο του ΣΒΑΚ.
Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική συνοχή. Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών, καμία μητέρα δεν θα εμποδιστεί στην εργασία της. Κανένας αδύναμος δεν θα μείνει μόνος, και κανένας ηλικιωμένος δεν θα μείνει χωρίς φροντίδα. Οι δομές κοινωνικής μέριμνας ενισχύονται ενώ δημιουργούνται νέες.

Μέσα από το σχεδιασμό μας για το αύριο της πόλης, αναδεικνύεται η ανάγκη ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας: Οι υπηρεσίες του δήμου μας ψηφιοποιούνται για να εξυπηρετούν καλύτερα τον πολίτη. Νέα εργαλεία μπαίνουν στην υπηρεσία μας και μας δίνουν νέες δυνατότητες επικοινωνίας. Δίνουν φωνή στον πολίτη για να εκφραστεί και στο δήμο μας δυνατότητα να αφουγκραστεί καλύτερα τις ανάγκες των δημοτών.
Στην καινούρια περίοδο, το έμβλημα της πόλης μας, το Αρχαίο Θέατρο δεν θα είναι μόνο το σύμβολο της ενότητας και της ιστορίας μας, αλλά και το σύμβολο του πολιτισμού μας και της ανάπτυξης. Θα φιλοξενεί παραστάσεις που θα αναδεικνύουν την πολιτιστική δυναμική της Λάρισας, αλλά και θα δίνουν το στίγμα μιας ανοιχτής πόλης, ενός νέου πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού. Με νέες ευκαιρίες για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Το Δημοτικό μας Θέατρο (ΟΥΗΛ) ολοκληρώνεται και εκτός απο στέγη του Θεσσαλικού Θεάτρου και εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, θα δώσει ταυτόχρονα ώθηση στα δημιουργικά επαγγέλματα.

Ο Πηνειός θα συνεχίσει να είναι κομμάτι της ταυτότητας μας, αλλά ταυτόχρονα θα συμβολίζει τον ήπιο τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε την ανάπτυξη. Ως χώρος αναψυχής για χιλιάδες συμπολίτες μας που καθημερινά επιλέγουν την ηρεμία και την αναζωογόνηση.

Το ιστορικό ρολόι της πόλης μας, που τόσο συγκίνησε τους Λαρισαίους,η αναφορά μου θα αναστηλωθεί.

Νέες πολεοδομικές εκτάσεις διεκδικούνται απο το Δήμο για να δώσουν άλλη προοπτική στην ανάπτυξη της Λάρισας. Με ένα σχεδιασμό που υπόσχεται καινούριους όρους στην ποιότητα της ζωής μας και μια ποιότητα του αστικού τοπίου πραγματικά πρωτοποριακή. 

Η Λάρισα έχει μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης που την οδηγεί σ’ ένα σίγουρο δρόμο. Αυτή η τροχιά δεν πρέπει και δε μπορεί να εμποδιστεί.
Γι’ αυτό  ζητώ τη στήριξή σας για να ολοκληρώσουμε αυτή την πορεία. Σας ζητώ να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια και πια παράγει αποτελέσματα ορατά στον καθένα μας.

Ζητώ την ισχυρή εντολή την Κυριακή 26 Μαΐου, ώστε η Συμπαράταξη Λαρισαίων να λάβει την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία εδρών στο δημοτικό συμβούλιο για να κυβερνήσει τον δήμο σε μια νέα δύσκολη περίοδο.

Η ψηφοφορία στον α’ γύρο εκλογών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Θέλουμε να εκλέγουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμβούλων στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Η καθιέρωσης της απλής αναλογικής και η αναγκαιότητα για την πόλη και το Δήμο μας να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το μεγάλο έργο που έχει ξεκινήσει δεν επιτρέπει χαλαρή ψήφο  την πρώτη Κυριακή, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Να διεκδικήσουμε μα αξιώσεις κάθε ψήφο. Με διαρκή αγώνα. Σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε επιχείρηση. Θα δώσουμε τον αγώνα τον καλό για τη σταθερότητα του Δήμου μας και τη συνέχιση του έργου μας, χωρίς πισωγυρίσματα.

Απευθύνομαι στους νέους της Λάρισας. Τους ζητώ να συμμετέχουν στις εκλογές. Να ενημερωθούν για τις θέσεις όλων των υποψηφίων παρατάξεων. Να μάθουν, ποιος μιλάει για τα θέματα που τους αφορούν. Ποιος τους υπολογίζει και ποιος όχι. Να ασκήσουν το πολιτικό τους δικαίωμα που μόλις αποκτήσαν και να ψηφίσουν. Να  γιορτάσουν τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Να οδηγήσουμε όλοι μαζί τη Λάρισα στη νέα εποχή, συνεχίζοντας μια καλά σχεδιασμένη πορεία.

Το ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», είναι ψηφοδέλτιο Νίκης, δουλειάς και συνέχειας.

Είναι ανανεωμένο και  σ΄ αυτό αποτυπώνεται  η μεγάλη διεύρυνση του συνδυασμού μας, και ο χαρακτήρα της «Συμπαράταξης» ως γνήσιας αυτοδιοικητικής κίνησης.

Το ψηφοδέλτιο μας συγκροτείται από συνδημότες ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης που τους ενώνει η διάθεση για προσφορά και η θέλησή τους να εργαστούν για το Δήμο μας, με ήθος και ανιδιοτέλεια.

Συμμετέχουν ενεργοί συμπολίτες μας, απ΄ όλα τα κοινωνικά στρώματα, τις επαγγελματικές ομάδες, απο συλλογικότητες και φορείς, με διάφορες πολιτικές προελεύσεις. Μετέχουν ανένταχτοι και ενταγμένοι κομματικά πολίτες, από το χώρο της Αριστεράς εως και την Κεντροδεξιά. 

Από αυτό το ψηφοδέλτιο Νίκης, θα προκύψει με τη ψήφο σας, μια ισχυρή ομάδα που θα εργαστεί αδιάκοπα σε όλα τα επίπεδα αρμοδιοτήτων του Δήμου μας.

Είμαι περήφανος για το ψηφοδέλτιο μας. Είμαι σίγουρος ότι εκφράζει μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που στηρίζει τις προσπάθειές μας στο Δήμο Λαρισαίων.

Ζητώ τη στήριξη σας για να κάνουμε τη Λάρισα αντάξια της ιστορίας και των κατοίκων της.
Στην πραγματικότητα σας ζητώ να μοιραστούμε το όραμα μιας πόλης σύγχρονης αλλά και ανθρώπινης. Ανοιχτής και φιλικής. Όμορφης στο κέντρο και τις γειτονιές της. Μιας πόλης που να δίνει στα παιδιά μας προοπτική στη μόρφωση και την εργασία. Στους αδύναμους ελπίδα. Στους εργαζόμενους σιγουριά.

Μιας πόλης για τον Άνθρωπο…

Καλόν αγώνα και με τη νίκη.