Το γεγονός της ανακήρυξης του αρχιεπισκόπου Αλβανίας ως επίτιμου δημότη της πόλης έκανε την χθεσινή ημέρα ξεχωριστή για τον Δήμο Λαρισαίων. 

Παρά το στοιχείο της υπερβολικής δημοσιότητας και κινητοποίησης που παρέπεμπε σε υποδοχή τουλάχιστον πρωθυπουργού, ορθά ο Δήμος προσέφερε απλόχερα κάθε ανώτατη διάκριση σε έναν ουμανιστή ιεράρχη με αξιοζήλευτο πνευματικό και ιεραποστολικό έργο. Η περίπτωση του Αναστάσιου υπερβαίνει το κλασσικό πρωτόκολλο και αξίζει κάθε τιμής.

Η τελετή στο δημαρχείο και οι εκδηλώσεις που ακολούθησαν αποδείχτηκαν αντάξιες της περίστασης. Σε οργανωτικό επίπεδο ο μηχανισμός του Δήμου ξεπέρασε εαυτόν επιδεικνύοντας ασυνήθιστη επαγγελματική συμπεριφορά με άψογο αποτέλεσμα, κερδίζοντας δικαίως τον έπαινο τόσο του αρχιεπισκόπου όσο και των καλεσμένων.

Καλά οργανωμένο ήταν και το γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του σε ξενοδοχείο της πόλης, με εδέσματα προσεγμένα στα πλαίσια του καλού γούστου και χωρίς υπερβολές.

Μέχρι και το κρασί που ήταν του ...κτήματος Τζανακούλη, αν θέλουμε να περιφρουρήσουμε την ειλικρίνεια μας, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν εξαιρετικό...

Κ.Τ.