Τη βεβαιότητά του για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές εξέφρασε από τη Λάρισα όπου βρέθηκε σήμερα ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Αρβανίτης. Ο κ. Αρβανίτης υποστήριξε ότι οι ευρωεκλογές είναι διλημματικές, άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ , ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο φαινόμενο της ακροδεξιάς.
Υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κινδυνεύει να διαλυθεί , διότι τα συμφέροντα είναι τέτοια που δεν θα την αφήσουν. Αλλά το ζήτημα είναι σε μια τέτοια σύγκρουση ποιος θα έχει κυρίαρχο ρόλο».
Ο κ. Αρβανίτης, αναφέρθηκε στην ακροδεξιά και στην άνοδό της, τονίζοντας οτι εκμεταλλευόμενη την αβεβαιότητα και την αστάθεια που έφερε η οικονομική κρίση, προσπαθεί να ορίσει την πολιτική ατζέντα μέσα από την ανάδειξη του πολιτικού φόβου. Ξεκαθάρισε πως: «πρόκειται για ζήτημα ατζέντας, και όχι αισθητικής. Η ίδια η ακροδεξιά βρίσκεται μέσα στη ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή είναι άλλο, είναι ναζί και πρόκειται για εγκληματική οργάνωση».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επισήμανε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών θεωρώ ότι είναι μια τομή στα πράγματα για την ειρήνη, την ευημερία των ανθρώπων και την ασφάλεια της περιοχής. Σε καμία περίπτωση η Συμφωνία δεν μπορεί να δώσει διαβατήριο φιλόπατρη σε κανέναν».

thessaliatv.gr