Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ανάπτυξης του δ.Λαρισαίων Δημήτρης Μαβίδης φιλοξενήθηκε στο στούντιο της ΕΡΤ Λάρισας και μίλησε για τις προτεραιότητες του δήμου σε ότι αφορά την ανάδειξη της πόλης.
Το Αρχαίο Θέατρο βρίσκεται στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού του δήμου προκειμένου τόσο οι δημότες να το απολαμβάνουν στην καθημερινότητά τους, όσο και οι τουρίστες να το επιλέγουν στο σχεδιασμό της εκδρομής τους.
Σύμφωνα με τον κ.Μαβίδη, το Αρχαίο Θέατρο μπορεί κσι αξίζει να γίνει ο «πρωταγωνιστής» αυτής της προσπάθειας, προκειμένου η Λάρισα να μπει -γιατί όχι;- στον παγκόσμιο χάρτη ως τόπος προορισμού.
«Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε άλλωστε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου να είναι διεθνής με επιτροπή που τα μέλη της θα είναι απο όλο τον κόσμο» δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ.Μαβίδης.
Το Αρχαίο Θέατρο θα πάψει να ειναι αποκομμένο, αλλά θα συνδεθεί με το κέντρο της Λάρισας, την αγορά, το β’ αρχαίο Θέατρο με τα ρωμαικά λουτρά, το Φρούριο και φυσικά τον Πηνειό.
Την Άνοιξη του 2019, αν όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί, Λαρισαίοι και επισκέπτες της πόλης θα αρχίσουν να απολαμβάνουν και παραστάσεις το σπουδαίο αυτό μνημείο.
ΦΑΛΑΝΗ ΚΑΙ ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Στις προτεραιότητες της Αντιδημαρχίας Πολεοδομίας βρίσκεται και το πολεοδομικό σχέδιο στους οικισμούς της Φαλάνης και της Τερψιθέας.
«Είναι οι μόνοι οικισμοί εντός του δήμου οι οποίοι στερούνται του οποιοδήποτε ρυμοτομικού σχεδίου. Από την αρχή της θητείας μας ασχολούμαστε εντατικά με το ζήτημα αυτό. Η κατάρτιση πολεδομικού σχεδίου θα λύσει σοβαρά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, αλλά επίσης, θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε σημαντικά έργα για την ανάπτυξη των οικισμών. Να χαράξουμε δρόμους, σηματοδοτήσεις, φωτισμούς, πλατείες κλπ στα σωστά σημεία» τόνισε ο Δημήτρης Μαβίδης.
Η Λάρισα θα αλλάξει όψη εντός θητείας μας
Ο κ.Μαβίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αλλαγές που δρομολούνται προκειμένου να αλλάξει όψη και να γίνει αισθητά καλύτερη για την καθημερινότητα των πολιτών η Λάρισα, θα υλοποιηθούν εντός της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής. «Σύντομα, εντός ημερών, αρχίζουν οι εργασίες στην οδό Ηπείρου. Ακολουθούν η Μανδηλαρά, η Βενιζέλου και η Μ.Αλεξάνδρου. Στις παρυφές του κέντρου, στο ύψος της Ηρώων Πολυτεχνείου θα λειτουργήσει δημοτικό πάρκινγκ. Το δίκτυο των πεζοδρόμων μεγαλώνει, το ποδήλατο ενισχύεται και το αυτοκίνητο βγαίνει πιο έξω απο το κέντρο. Τα στρατόπεδα σχεδιάζουμε να τα αξιοποιήσουμε ως πάρκα και κοινόχρηστους χώρους για όλους» ανέφερε ο αντιδήμαρχος.
ert.gr