Με Αστροβραδιά παρατήρησης ουράνιων σωμάτων με τηλεσκόπια, στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, το Σάββατο 6 Μαΐου από τις 8 το βράδυ, θα ολοκληρωθεί η Εβδομάδα Αστρονομίας που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, η Αστροπαρατηρησιακή Ομάδα Λάρισας και η υπό ίδρυση ΚοινΣΕπ “Έναστρον”.
Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αστρονομίας πραγματοποιήθηκε μια σειρά ποικίλων εκδηλώσεων  (εκθέσεις, βιωματικά εργαστήρια, διαλέξεις) με θέμα την αστρονομία στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο Μύλο του Παππά, στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας και στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες, και κυρίως στα παιδιά, να γνωρίσουν την επιστήμη της αστρονομίας, να αποκτήσουν πρόσβαση σε γνώσεις σχετικές με τα ουράνια σώματα και να θαυμάσουν τον Ήλιο, τη Σελήνη, τους πλανήτες και άλλα ουράνια σώματα μέσα από τηλεσκόπια.
Επιστέγασμα των εκδηλώσεων, η Αστροβραδιά του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, με τηλεσκόπια του Δημοτικού Αστεροσκοπείου και μελών της Αστροπαρατηρησιακής Ομάδας Λάρισας, να… φέρουν πιο κοντά τους οτιδήποτε είναι ορατό εκείνη την ώρα στον ουρανό, τη Σελήνη και το Δία, αστέρια, αστρικά σμήνη και νεφελώματα.
Την ίδια ώρα τα μέλη της Αστροπαρατηρησιακής Ομάδας Λάρισας θα τους ενημερώνουν σχετικά και θα λύνουν κάθε απορία τους.
Οι διοργανωτές επισημαίνουν πως μπορεί το απόγευμα του Σαββάτου να βρέξει, όμως το βράδυ ο ουρανός θα είναι καθαρός. Γι’ αυτό προσκαλούν όλους τους Λαρισαίους να ζήσουν αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και να συνειδητοποιήσουν την απεραντοσύνη και την ομορφιά του σύμπαντος που μας περιβάλλει.
Να σημειωθεί πως την Κυριακή 7 Μαΐου από τις 9:30 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι η έκθεση τηλεσκοπίων, ηλιακών ρολογιών και αστροφωτογραφίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, θα είναι ανοιχτή.