Αθώο λόγω αμφιβολιών, έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας (Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020) τον πρώην Νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρό σε μια περίεργη υπόθεση με βία.

Ο αυτοδιοικητικός παράγοντας κατηγορείτο για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, και συγκεκριμένα πως έβαλε άτομα να επιτεθούν στοχευμένα σε κάποιους που τον έβλαψαν.

Όμως κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε στο δικαστήριο και έτσι απαλλάχθηκε της κατηγορίας.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης συναντάμε τα εξής στοιχεία:

Πριν από 5 χρόνια και συγκεκριμένα στις αρχές του 2015 ο Λουκάς Κατσαρός δέχεται μια επίθεση στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου «Ιμπέριαλ».

Τον χτυπάνε δύο αδέρφια και σύμφωνα με τον κ. Κατσαρό, υπήρχε μια μακρά εκφοβιστική και απειλητική συμπεριφορά εις βάρος του, από τους δράστες, ακόμα και στο δρόμο ενώ χαρακτήρισε ως αιτία του περιστατικού ένα πρόστιμο που επιβλήθηκε στην κτηνοτροφική τους μονάδα.

Για την πράξη αυτή τα δύο αδέρφια από χωριό της Λάρισας, τιμωρούνται εν συνεχεία από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας με ποινή φυλάκισης δέκα και τεσσάρων μηνών αντίστοιχα.

Λίγο διάστημα όμως, μετά το επεισόδιο στο ξενοδοχείο σημειώνεται μια "ληστεία" σε χωριό της Λάρισας και ανάμεσα στα θύματα είναι ένας εκ των δύο αδερφών που επιτέθηκαν στον πρώην νομάρχη.

Όταν εκδικάζεται αυτήν η υπόθεση ανακύπτουν στοιχεία «βεντέτας» μέσα από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων.

Συγκεκριμένα κάποιοι εκ των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια των απολογιών τους ισχυρίζονται πως ενήργησαν κατόπιν επιθυμιών του πρώην νομάρχη κ. Κατσαρού, όχι για να ληστέψουν αλλά για να εκφοβίσουν άλλους και να «ξεπλύνουν την ντροπή», συνδέοντας την υπόθεση τους με το περιστατικό έξω από το ξενοδοχείο.

Η πράξη καταγράφηκε από την αστυνομία αρχικά ως «ληστεία με απειλή πιστολιού» μέσω της οποίας μάλιστα «εκλάπη» και ένα μικρό σχετικά χρηματικό ποσό.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, εκείνου του δικαστηρίου, η πράξη της ληστείας δεν αποδείχθηκε (βάσει της απόφασης) και οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι κυρίως για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Με βάση εκείνες τις καταθέσεις, σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του κ. Κατσαρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για την σωματική βλάβη.

Τελικά, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών και η δικαστική του περιπέτεια τελείωσε.

Κώστας Γκιάστας (Ρεπορτάζ του Κάμπου)