Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας (Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020) ο αναπληρωτής Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης σε υπόθεση που αφορά… λακκούβες.

Κι αν σε πρώτη ανάγνωση το ζήτημα φαίνεται πολύ απλό, στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο καθώς αφορά και στον ΟΣΕ με τις ευθύνες και τους αρμόδιους να μπερδεύονται.

Ως γνωστόν οι σιδηροδρομικές γραμμές χωρίζουν την πόλη στην μέση με αποτέλεσμα να σημειώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ατυχήματα και δυστυχήματα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση σχετίζεται μόνο με υλικές ζημιές και αφορά στην ταλαιπωρία ενός πολίτη στο σημείο όπου οι σιδηροδρομικές γραμμές τέμνουν την οδό Μαρτάλη που βρίσκεται πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Ενώπιον του δικαστηρίου λοιπόν ο παθόντας εξήγησε (το είχε κάνει και για λογαριασμό της εφημερίδας Ελευθερία ακριβώς πριν δύο χρόνια http://bit.ly/2RCK7Af ) πως ένα βράδυ στα τέλη του 2017 ενώ κατευθυνόταν προς την οδό Φαρσάλων, στο ύψος σιδηροδρομικής γραμμής, αισθάνεται ένα δυνατό τράνταγμα και έναν εξίσου δυνατό θόρυβο και σχεδόν στιγμιαία ακινητοποιείται το όχημά του.

Διαπιστώνει πως έπεσε σε μια λακκούβα κι ενημερώνει την αστυνομία. Αναγκάζεται να πάει στο συνεργείο και να πληρώσει την ζημιά, φυσικά από την τσέπη του.

Εν συνεχεία ζητάει από τον ΟΣΕ να επισκευαστεί το σημείο αλλά και παράλληλα να αποζημιωθεί για το αυτοκίνητό του. Από τον ΟΣΕ δηλώνουν αναρμόδιοι και γι αυτό πηγαίνει στο Δήμο αλλά ούτε κι από εκεί βγάζει άκρη.

Και σαν να μη του έφταναν όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά, ξαναχτυπάει το αυτοκίνητό του στο ίδιο σημείο. Τότε όμως πηγαίνει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας και κάνει αναφορά των περιστατικών με αποτέλεσμα η εισαγγελική αρχή να παρέμβει και να οδηγήσει την υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Κατηγορούμενοι ήταν από πλευράς του Δήμου Λαρισαίων ο τότε αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης και από πλευράς του ΟΣΕ, πρώην διευθύνων που όμως δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή και ως εκ τούτου έπαυσε η ποινική δίωξη.

Ο κ. Σούλτης κατά τη διάρκεια της απολογίας του εξήγησε πως το ζήτημα με τον ΟΣΕ έχει πολλές διαστάσεις και προκύπτουν μεγάλα προβλήματα και διλήμματα (σκέψεις υπογειοποίησης, προφύλαξη Νέας Σμύρνης) και πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα πολύ μικρό «παρακλάδι» του.

Τόνισε όμως πως ο Δήμος δεν είναι υπεύθυνος για εκείνο ακριβώς το σημείο λέγοντας πως είναι αρμοδιότητα του ΟΣΕ να παρέμβει. Παρ όλα αυτά είπε πως πάντα οι υπηρεσίες σπεύδουν για να λύσουν ότι προβλήματα προκύπτουν.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κ. Σούλτη για την πράξη της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών από πρόθεση από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος.

Ο παθών, βέβαια μιλώντας στα «Ρεπορτάζ του Κάμπου» τόνισε πως ακόμα…πονάει για τα λεφτά που έδωσε στο συνεργείο καθώς ποτέ δεν πήρε πίσω. Ούτε από τον ΟΣΕ, ούτε από το Δήμο.

Κώστας Γκιάστας (Ρεπορτάζ του Κάμπου)