«Ο μαζικός εμβολιασμός 6-7 εκατομμυρίων Ελλήνων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το φθινόπωρο θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε ακίνδυνα» γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αχιλλέας Γραβάνης.

O Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας αναφέρει στη συνέχεια ότι «η κριτική μέρους της αντιπολίτευσης για τον αριθμό και τον χρόνο διάθεσης των εμβολίων είναι μικροπολιτικη, άκαιρη και δεν προσφέρει τίποτα ούτε στην ίδια ούτε στη χώρα», σημειώνοντας ότι «αν ήμασταν εκτός ΕΕ θα ψάχναμε σήμερα μόνοι στον σκληρό διεθνή διαγκωνισμό να βρούμε εμβόλια, όπως οι εκτός ΕΕ γείτονες μας».

Η ανάρτηση του Αχιλλέα Γραβάνη:

«Ο μαζικός εμβολιασμός 6-7 εκατομμυρίων Ελλήνων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το φθινόπωρο θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε ακίνδυνα» γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αχιλλέας Γραβάνης. O καθηγητής Φαρμακολογίας αναφέρει στη συνέχεια ότι «η κριτική μέρους της αντιπολίτευσης για τον αριθμό και τον χρόνο διάθεσης των εμβολίων είναι μικροπολιτικη, άκαιρη και δεν προσφέρει τίποτα ούτε στην ίδια ούτε στη χώρα».

Ο σημειολογικός εμβολιασμός των ημερών (σημαντικός, έχουμε ανάγκη ελπίδας) ξεκίνησε πάνω στο τέλος του χρόνου, όμως ο πραγματικός εμβολιασμός θα ξεκινήσει τέλος του χειμώνα (από τέλος Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου) και τον Μάρτιο θα υπάρξει ουσιαστική συνεισφορά στην απαρχή της ανοσίας της κοινότητας (μετά την πρώτη δόση απαιτούνται 30-35 μέρες για ανάπτυξη ασφαλούς ανοσιας).

Προέχει αυτή η πρώιμη (ψυχολογικά τόσο αναγκαία) ανάταση των ημερών να μην οδηγήσει στην χαλάρωση πολιτών και Πολιτείας και επαναληφθεί αυτό που έγινε το καλοκαίρι και αυτό που ακολούθησε Οκτώβριο-Νοέμβριο (4.000 νεκροί μέσα σε 40 μέρες), μετά την επιτυχή διαχείρηση του πρώτου κύματος.

Προέχει η συνέχιση της τήρησης από εμάς τους πολίτες των μέτρων προστασίας και η παρακολούθηση και επικαιροποίηση της εφαρμογής τους χωρίς εκπτώσεις από την Πολιτεία, μέχρι το τελος της ανοιξης, μέσα καλοκαιριού.

Δεν είναι ώρα παρά μόνο για προσήλωση στον στόχο: καλοκαίρι/φθινόπωρο να έχει εμβολιαστεί το 60% των πολιτών που με το επιπλέον περίπου 10% αυτών που θα έχουν εκτεθεί στον ιό (ασυμπτωματικοί-συμπτωματικοι) και θα έχουν φυσική ανοσία να πετύχουμε το φθινόπωρο την ανοσία-τείχος της κοινότητας (περίπου 70%).

Ο μαζικός εμβολιασμός 6-7 εκατομμυρίων Ελλήνων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το φθινόπωρο θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε ακίνδυνα.

- Η κριτική μέρους της αντιπολίτευσης για τον αριθμό και τον χρόνο διάθεσης των εμβολίων είναι μικροπολιτικη, άκαιρη και δεν προσφέρει τίποτα ούτε στην ίδια ούτε στη χώρα: ο αριθμός και η χρόνος διάθεσης των εμβολίων είναι υπό την κεντρική διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), σύμφωνα με τον πληθυσμό κάθε κράτους-μέλους. Η ΕE έχει εξασφαλίσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δόσεις για το 2021. Αν ήμασταν εκτός ΕΕ θα ψάχναμε σήμερα μόνοι στον σκληρό διεθνή διαγκωνισμό να βρούμε εμβόλια, όπως οι εκτός ΕΕ γείτονες μας, Ίσως από Ρωσία/Κίνα, όπως ψάχναμε οικονομική βοήθεια το 2015;

liberal.gr