Η δημιουργία ή όχι πλήρους κόμβου στον Πυργετό είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Ειρ. Ζαβρίδου. Η κ. Ζαβρίδου ξεκαθάρισε ότι από τον αρχικό σχεδιασμό προβλέπονταν η δημιουργία ημικόμβου στον Πυργετό και όχι η δημιουργία πλήρους κόμβου.
Το 2014, το δημόσιο ζήτησε από την εταιρεία, πρόσθεσε η κ. Ζαβρίδου να γίνει μελέτη για τη δημιουργία πλήρους κόμβου. «Εμείς επί του παρόντος βρισκόμαστε στο στάδιο εκπόνησης της οριστικής μελέτης για πλήρη κόμβο στον Πυργετό. Τι θα γίνει στη συνέχεια θα το αποφασίσει το δημόσιο».
Η υπεύθυνη επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» ξεκαθάρισε επίσης ότι το δημόσιο θα αποφασίσει τελικά αν θα κατασκευαστούν και οι άλλοι δύο κλάδοι στον ημικόμβο του Πυργετού και τι θα γίνει με τις απαλλοτριώσεις που θα χρειαστούν και ποιος τελικά θα αναλάβει την διαδικασία εκτέλεσης των έργων.
Η κ. Ζαβρίδου τέλους εξήγησε ότι με την παράδοση των σηράγγων στα Τέμπη εντοπίστηκαν και κάποια ζητήματα που έχουν σχέση με την ελλιπή σήμανση, ειδικά για την έξοδο προς τα παράλια του ν. Λάρισας, για τα οποία θα γίνουν οι απαιτούμενες επεμβάσεις.
ert.gr