Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας. Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος»
Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Divani Palace» παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας, οι δήμαρχοι Τεμπών και Αγιάς Κολλάτος και Γκουντάρας, οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στο νομό Λάρισας, ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κ.α.
Πριν ξεκινήσει την παρουσίαση ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τονίζοντας πως η Κυβέρνηση στο βωμό του να μείνει λίγο παραπάνω στην εξουσία κάνει κακό στη χώρα.
Την παρουσίαση  διοργάνωσαν οι εκδόσεις Πατάκη και ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση, ομιλητές ήταν ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και πρέσβης της ΕΕ Δημήτρης Κούρκουλας και ο συγγραφέας και αρθρογράφος Λευτέρης Κουσούλης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
"Έρχομαι για τη παρουσίαση του νέου μου βιβλίου που έχει το τίτλο «Η δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και ιστορίας» και αναφέρεται στην αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά και στα γενικότερα προβλήματα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.
Όταν αποφασίσαμε να οργανώσουμε την παρουσίαση αυτή δεν φανταζόμασταν ότι θα είναι τόσο επίκαιρο το ζήτημα, γιατί η χώρα αντιμετωπίζει ένα οξύ πρόβλημα δημοκρατίας, κοινοβουλευτικών θεσμών, θεσμών κράτους δικαίου και κυρίως δικαιοσύνης. Νομίζω πως έχουμε γυρίσει δυστυχώς πολλές δεκαετίες πίσω.
Αυτά που ζούμε στο Κοινοβούλιο θυμίζουν τη δεκαετία του 1960. Η χώρα θα πρέπει να κάνει μία υπέρβαση και να αλλάξει το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται. Κι αυτός που παρεμποδίζει αυτή την αλλαγή είναι η ίδια η Κυβέρνηση που θυσιάζει στο βωμό της παραμονής της για λίγο στην εξουσία την ίδια τη προοπτική της χώρας."

Για τα αποτελέσματα των ΑΝΕΛ: «Θα μου επιτρέψετε να πω πως δεν είναι αντικείμενο πολιτικού σχολιασμού. Είναι ένα νούμερο επιθεώρησης και συγγνώμη που το λέω. Προσβάλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και προσβάλουν και τους θεσμούς της Κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Αν το ΚΙΝΑΛ θα μπορούσε να αποτελέσει η λύση: «Ας είμαστε λογικοί και σοβαροί. Ο κ. Τσίπρας στοχεύει στους 151 βουλευτές έχοντας εκβιάσει την ίδια την κ.ο. των ΑΝΕΛ την οποία και κανιβαλίζει. Πρόκειται για έναν ωμό και χυδαίο αλληλοεκβιασμός των δύο κυβερνητικών εταίρων πάνω στο σώμα της χώρας και στα εθνικά συμφέροντα».

tinealarissa.gr