Άδραξαν την ευκαιρία και πέτυχαν το στόχο τους οι 11 μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Λάρισας, οι οικογένειες των οποίων αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες, δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις ενός φροντιστηρίου και εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα που τους έδωσε ο Δήμος Λαρισαίων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Σήμερα σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας βραβεύτηκαν οι μαθητές, οι γονείς τους και όλοι όσοι συνέβαλαν και στήριξαν την προσπάθειά τους .
Πρωτοπόρος ο Δήμος Λαρισαίων από το Φθινόπωρο του 2014 συγκρότησε τον μηχανισμό εκείνο που έδινε τη δυνατότητα στα παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες να έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Κάθε χρόνο πάνω από 200 παιδιά αγκαλιάζουν τη δραστηριότητα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.


«Δεν είναι συμπόνοια ή λύπη να βοηθούμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», επεσήμανε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και πρόσθεσε πως «σε περιβάλλον κρίσης είναι απαραίτητη η κοινωνική πολιτική καθώς οι κοινωνίες δεν μπορούν να προχωρήσουν αν ένα κομμάτι τους μένει πίσω». Ευχήθηκε δε αυτός ο θεσμός που ξεκίνησε από τη Λάρισα και επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα, θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
Αρωγοί στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που φέτος διανύει την 5η χρονιά, στάθηκαν η Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ν. Λάρισας, η Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Κεντρικής Ελλάδος, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και οι Ενεργοί Πολίτες.
«Στη δημοκρατία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν αποκλεισμοί. Με το Κοινωνικό φροντιστήριο εξισώνονται οι ανισότητες και παιδιά από χαμηλά οικονομικά στρώματα έχουν τη δυνατότητα για μια θέση στον ήλιο» τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Χρήστος Βλούχος.

ert.gr