Την ώρα που στην Ελλάδα καταγράφεται το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό παιδικής φτώχειας (26,6) και μισό εκατομμύριο παιδιά στην χώρα μας να ζουν σε φτωχές οικογένειες (σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της UNICEF), εξίσου συγκλονιστικά είναι και τα στοιχεία που παραθέτει και η ΕΛΜΕ Λάρισας μετά από καταγραφή στην οποία προχώρησε.

Από πέντε μόνο σχολεία του νομού Λάρισας δηλώθηκαν σαράντα μαθητές που αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Οι καθηγητές καλούν το Υπουργείο αλλά και τους Δήμους ν. Λάρισας να φροντίσουν για την κάλυψη ενός γεύματος για όλα τα παιδιά στα σχολεία, καθώς και για τη διανομή επιπλέον τροφίμων για τις οικογένειες των παιδιών που ζουν σε συνθήκες ακραίας υλικής αποστέρησης.

Παράλληλα απευθύνουν έκκληση στους συναδέλφους τους, στους γονείς, στους μαθητές και γενικότερα σε όλη την κοινωνία για τη συγκέντρωση τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, ειδών φαρμακευτικής περίθαλψης, ρουχισμού ή ο,τιδήποτε άλλο, για να διατεθεί για την άμεση ανακούφισή τους.

Παρακαλούνται τα σχολεία και όσοι συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, το υλικό που θα συγκεντρώσουν να το παραδώσουν μέχρι και την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, στο γραφείο της Ε.Λ.Μ.Ε. ή αν αδυνατούν να το μεταφέρουν οι ίδιοι, να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω τηλέφωνα για την παραλαβή του

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΣ 6937036180

ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ 6957509469

ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ 6972400261

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6978997235

ert.gr