Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο της ΔΕΥΑΛ για αντικατάσταση των σωληνώσεων σε 200 χιλιόμετρα του παλιού δικτύου ύδρευσης στο κέντρο και τις συνοικίες της Λάρισας. 

Αυτό αναφέρει ο ‘’ισχυρός άνδρας’’ της δημοτικής επιχείρησης Θόδωρος Καφφές, ο οποίος διαβεβαιώνει κατηγορηματικά για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού της Λάρισας παρότι το αντικαθιστάμενο δίκτυο είναι από σωλήνες αμιάντου. «Δεν υπάρχει τίποτε βλαβερό σ’ αυτό» υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ. 

Υπενθυμίζοντας ότι «η προηγούμενη δημοτική αρχή επί 16 χρόνια δεν έκανε όσα εμείς αυτή την τριετία», ο Θ. Καφφές αναφέρει ότι ήδη κατασκευάστηκαν ή κατασκευάζονται 100 χιλιόμετρα νέου δικτύου «σε όλη την παλιά Λάρισα, εκεί όπου υπήρχαν σιδεροσωλήνες και σωλήνες αμιάντου», με έργα συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ. Το μοναδικό εμπόδιο που τη φρενάρει είναι η έλλειψη προσωπικού. «Μόλις δέκα άτομα εργάζονται στην τεχνική υπηρεσία της επιχείρησης. Υπερβάλλουν εαυτούς για να προχωρήσουν δεκάδες έργα…», επισημαίνει ο Θ. Καφφές. Ο οποίος προαναγγέλλει ότι το δίκτυο ύδρευσης θα έχει αντικατασταθεί πλήρως μέσα στην επόμενη πενταετία «εφόσον μετά τις δημοτικές εκλογές συνεχίσουμε να είμαστε εμείς δημοτική αρχή». Καθώς με βάση το εξελισσόμενο σχέδιο θα χρηματοδοτηθούν και θα εκτελεσθούν έργα και στα υπολειπόμενα 100 χλμ του δικτύου ύδρευσης.

Ελευθερία (Ζ)