Ραγδαία αύξηση παρουσιάζεται το πρώτο τετράμηνο του 2018 στα αιτήματα για υιοθεσίες παιδιών στη Θεσσαλία, με τον Βόλο να πρωτοστατεί, ενώ το Μητρώο που τηρεί το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Θεσσαλίας περιλαμβάνει τριάντα ζευγάρια που ενδιαφέρονται να γίνουν ανάδοχοι γονείς.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» ένα στα τρία αιτήματα που υποβάλλονται πανθεσσαλικά για την αναδοχή παιδιών στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας αφορά σε Βολιώτες. Σε Βολιώτες αφορά και ένα στα δύο αιτήματα σχετικά με υιοθεσίες.
Η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ελένη Γιατροπούλου, λέει ότι από τα 30 αιτήματα που περιλαμβάνει το Μητρώο Αναδοχής της Περιφέρειας, δώδεκα αφορούν στον Βόλο, οκτώ στη Λάρισα και τα υπόλοιπα μοιράζονται σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.
Αντίστοιχα, από τα 17 αιτήματα που έγιναν εντός του 2018 για υιοθεσίες προς Κέντρα Προστασίας Παιδιού, όπως «Η Μητέρα» και ο «Άγιος Στυλιανός», αλλά και προς τη Διεύθυνση, επτά αφορούσαν στον Βόλο, πέντε στη Λάρισα και τα υπόλοιπα δύο στην Καρδίτσα.
Ο Βόλος ερχόταν πάντοτε πρώτος πανθεσσαλικά σε ενδιαφερόμενους για αναδοχή και υιοθεσία, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γιατροπούλου, και επισήμανε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν σπάσει τα ταμπού και πλέον τα ζευγάρια κινούνται ελεύθερα».