Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Όταν η λογική κυνηγάει τη μνήμη. Η πολυδιάστατη απειλή της νόσου Αλτσχάιμερ στον 21ο αιώνα»  και ως φορέας μετάδοσης της επιστημονικής γνώσης στο ευρύ κοινό, διοργανώνει διαδικτυακή - υβριδική ομιλία για τη νόσο Αλτσχάιμερ σε συνεργασία με το Ειδικό Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ Λάρισας της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 18:00.

Το link Zoom για την σύνδεσή σας στην ομιλία είναι: https://us06web.zoom.us/j/86974044645?pwd=RVM0OWRheWVQeWFFQWNycVhUcWQ5Zz09

Στόχος της ομιλίας αλλά και του βιβλίου είναι να απαντηθούν ερωτήματα όπως:

Τι είναι η νόσος Αλτσχάιμερ & και πώς βλάπτει την μνήμη μας;

Ποιοι παράγοντες εμπλέκονται στην εμφάνιση της; Πώς μπορώ να την αποφύγω;

Τι εργαλεία χρησιμοποιεί η Ιατρική επιστήμη για να τη διαγνώσει;

Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις για θεραπεία της νόσου αλλά και για τη συνολική φροντίδα του ασθενούς;

Πώς να βοηθήσω τον άνθρωπό μου που πάσχει; Πού να αποταθώ;

Τι δικαιώματα έχει ο ασθενής με άνοια;

Τι κάνουμε ως κοινωνία για την νόσο; Είναι αρκετά;

Το βιβλίο 

Όταν η λογική κυνηγάει τη μνήμη. Η πολυδιάστατη απειλή της νόσου Αλτσχάιμερ στον 21ο αιώνα, είναι ένας συλλογικός τόμος στον οποίο περισσότεροι από 50 Έλληνες πανεπιστημιακοί και ερευνητές, επιχειρούν να διεισδύσουν με επιστημονικά υπεύθυνο λόγο στις ποικίλες πλευρές του σύνθετου και πολυπαραγοντικού προβλήματος της νόσου Αλτσχάιμερ.

Η διαδικτυακή αυτή συζήτηση θα δώσει την ευκαιρία στους συγγραφείς του βιβλίου να επικοινωνήσουν με τους επαγγελματίες υγείας του χώρου αλλά και με τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, ώστε με άμεσο και κατανοητό τρόπο να αναδείξουν την πολύπλευρη διάσταση της νόσου, των θεραπειών αλλά και της φροντίδας.

Επίσης στόχο έχει να ενημερώσει την κοινωνία της Λάρισας για τις πολύπλευρες υπηρεσίες που προσφέρονται σε ασθενείς και φροντιστές από το Κέντρο Ημέρας Alzheimer Λάρισας.