Το μουσικό εργαστήρι «ΔΙΑΥΛΟΣ» και η υπεύθυνη του Μουσικοπαιδαγωγός και Ηχοθεραπεύτρια κα Δήμητρα Παπαδάκη, βρέθηκαν κοντά στα νήπια του Βρεφονηπιακού Σταθμού της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και μάγεψαν με το διαδραστικό μάθημα μουσικής: «Περνάμε όμορφα παίζοντας μουσική».

Για ένα δίωρο τα νήπια απασχολήθηκαν με πολύ χαρά, ομαδικά σαν μια ορχήστρα, με παιχνίδι, τραγούδι, καλλιτεχνικές δημιουργίες, τύμπανα και πλήθος κρουστών οργάνων, αντιλαμβανόμενα ότι μουσική μπορεί να είναι και ο ήχος του νερού, ο αέρας, τα μπουμπουνητά, το γέλιο...

Η κα Παπαδάκη με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο έχει εκπαιδευτεί και στην ηχοθεραπεία, δηλαδή στη θεραπευτική αντίδραση και ανταπόκριση του νευρικού συστήματος μέσω της αισθητηριακής διέγερσης του ακουστικού συστήματος, οπότε εργάζεται και με παιδιά με ιδιαίτερες «ανάγκες».

Γιατί είναι γνωστό ότι η ακοή είναι η πρώτη αίσθηση που αναπτύσσεται στον άνθρωπο, όταν είναι ακόμα έμβρυο και η τελευταία που τον εγκαταλείπει.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ελληνική αρχαιότητα ο θεός της μουσικής, ταυτίζεται με το θεό του Ήλιου δηλαδή τον Απόλλωνα. Η αρμονία της μουσικής κατευνάζει τα πάθη, οδηγεί στην ενδελέχεια και στην πνευματική ανάταση και μερώνει ακόμα και άγρια θεριά.