Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την λειτουργία του παζαριού και σήμερα Σάββατο, κάνουν οι έμποροι της Λάρισας. Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ν.3769/2009) η διάρκεια των παραδοσιακών εμποροπανηγύρεων (παζάρια) δεν μπορεί να υπερβαίνει τις επτά συναπτές ημέρες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της εμποροπανήγυρης του Δήμου Λαρισαίων ( απόφαση αρ. 327/16-7-2015), η διάρκειά της είναι επτά ημέρες, από 24 έως 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα δε με την ίδια απόφαση υπεύθυνος της διοργάνωσης του παζαριού είναι ο Δήμος Λαρισαίων.

Ακόμα και στην πρωτοφανή διαφημιστική εκστρατεία του Δήμου Λαρισαίων για την προβολή του παζαριού ξεκάθαρα αναφέρεται πως αυτό θα διαρκούσε από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σήμερα δε θα λειτουργούσε.

Ωστόσο και σήμερα το παζάρι λειτουργεί σα να μη συμβαίνει τίποτα , όπως μπορεί να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι όποιος επισκεφτεί το χώρο της σκεπαστής τώρα (4:00 μμ), όπως ακριβώς συνέβη και πέρυσι, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις εκ μέρους του Δήμου για την τήρηση των νομίμων χρονοδιαγραμμάτων.

Και αν το 2015 η δημοτική αρχή δε «διέθετε» την εμπειρία, ώστε να διασφαλίσει τη νομιμότητα, φέτος δεν υπάρχει καμία μα καμία δικαιολογία. Η συνέχιση της λειτουργίας του παζαριού πέραν των εκ του νόμου προβλεπομένων χρονικών ορίων είναι παράνομη, κάτι που έγκαιρα είχαμε επισημάνει σε κοινή μας επιστολή προς το Δήμαρχο Λαρισαίων. Και εφόσον η δημοτική αρχή δεν φροντίζει να τηρηθεί ο νόμος, τότε ανέχεται την παρανομία . Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους οι δημοτικοί άρχοντες τις πόλης μας ότι έχουν και υποχρεώσεις, τις οποίες οφείλουν να τηρούν.

Καλούμε εδώ και τώρα τη δημοτική αρχή να πράξει το αυτονόητο και να φροντίσει για την τήρηση της νομιμότητας, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση. Γιατί μπορεί να είναι «καλές» οι 600.000 που εισρέουν στα ταμεία του Δήμου από το παζάρι, αλλά τελικά κοστίζουν υπερπολλαπλάσια στην τοπική οικονομία στην πιο δύσκολη περίοδο μεταπολεμικά. Η αγορά της πόλης δεν αντέχει άλλη αφαίμαξη και μάλιστα με την ανοχή του Δήμου.

Τέλος καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να λάβουν ξεκάθαρη θέση, τόσο σχετικά με το θέμα της παράνομης συνέχισης του παζαριού, όσο και γενικότερα για την ανάγκη της συνέχισης ή μη ενός αναχρονιστικού θεσμού που καμία υπεραξία δεν προσδίδει στην πόλη μας, αντίθετα μόνο  ζημία προκαλεί στην τοπική οικονομία. "