Η Επιστημονική Επιτροπή του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα (στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας) 12, 13 και 14 Οκτωβρίου 2018, καλεί τις/ους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, καθώς και Εκπαιδευτές Ενηλίκων και φοιτητές να παρακολουθήσουν τις εργασίες του, (περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο: https://synedrio.eepek.gr/   και επικοινωνία στο e-mail: info@eepek.gr).
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και διοργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και το Σύλλογο καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο αυτό θα παρουσιαστούν πάνω από 500 εργασίες εκπαιδευτικών (οι οποίες πέρασαν από επιστημονική κρίση) και θα μιλήσουν πολλοί και σπουδαίοι ακαδημαϊκοί προσκεκλημένοι από Αμερική και Ευρώπη (16 προσκεκλημένοι ομιλητές).
Ειδικότερα, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ώρες 17:30 – 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου, στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με θέμα «Δημοκρατία, Κριτική σκέψη και Εκπαίδευση». Στη συζήτηση αυτή θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι: Ted Fleming (Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Teachers College, Columbia University, Νέα Υόρκη), Γιώργος Μπαγάκης (Καθηγητής Μεθοδολογίας και Πολιτικών Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), Χρήστος Γκόβαρης (Καθηγητής Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και ο Δρ. Δημήτρης Δεληγιάννης (Αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων, Σύμβουλος-Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου). Συντονιστής θα είναι ο Δρ. Σοφοκλής Σωτηρίου (Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ελληνογερμανική Αγωγή).
Το στρογγυλό τραπέζι εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Λάρισα – Η πόλη που μαθαίνει», η οποία αποτελεί μια ιδιαίτερα καινοτόμα πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, ο οποίος υποστηρίζει και συνδιοργανώνει το συγκεκριμένο διεθνές συνέδριο.