Ένα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Πηνειός Ποταμός : Πηγή Ζωής και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία»  θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2018.
Με πρωτοβουλία της ΓΓ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Ρένας Καραλαριώτου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Πετράκο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στο γραφείο του κ. Πετράκου παρουσία και του Διευθυντή της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Δημητρίου Τσούμα.

Η κ. Καραλαριώτου ενημέρωσε τον Πρύτανη για τη διοργάνωση του συνεδρίου το οποίο θα είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη Λάρισα αλλά και στη Θεσσαλία γενικότερα διότι μέσα από επιστημονικές προσεγγίσεις θα αναδειχθεί η σπουδαιότητα των ποταμιών και του Πηνειού ειδικότερα , σε σχέση με την ζωή των ανθρώπων , την ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος , την γεωργία, την κτηνοτροφία , τον τουρισμό κλπ.
Η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι η συνεργασία της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εγγυάται το καλύτερο αποτέλεσμα και για αυτό τον λόγο η πρότασή της να τεθεί το Συνέδριο υπό την επιστημονική Αιγίδα του πανεπιστημίου , έγινε μετά χαράς αποδεκτή από τον πρύτανη κ. Πετράκο.
Οι Θεματικές Ενότητες που θα αναπτυχθούν στο διήμερο του Συνεδρίου είναι οι εξής :
-    Ιστορική εξέλιξη Οικοσυστήματος του Πηνειού Ποταμού
-    Υδάτινο Σύστημα Πηνειού Ποταμού
-    Οικονομικές δραστηριότητες και προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλικής Πεδιάδας. Ο αναγκαίος ρόλος του Νερού
-    Πηνειός Ποταμός και Αστικό / Αγροτικό Περιβάλλον
-    Τέχνες και Πολιτισμός
-    Πολιτική και Διοίκηση
-    Εκπαίδευση , καινοτομία, Έρευνα και Ανάπτυξη