Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Τοξικολογία" του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Διεθνές Συνέδριο Τοξικολογίας στη Λάρισα, 3 – 4 Φεβρουαρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Metropol.
Στο πλαίσιο των ομιλιών παρευρίσκονται διακεκριμένοι ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και της αλλοδαπής, όπως ο κ. Thomas Hartung, Καθηγητής στο Bloomberg School of Public Health και διευθυντής στο Κέντρο Εναλλακτικών Μελετών σε Ζώα (CAAT) του πανεπιστημίου John Hopkins, ο κ. Στέργιος Μόσχος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Επιστημών του πανεπιστημίου Northumbria, η κα. Αθηνά Βιδάκη Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Erasmus MC στο τμήμα Γενετικής Ταυτοποίησης του πανεπιστημίου του Rotterdam, Ο Γιώργος Κόλλιας Bιολόγος, τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Δοξάκης Επαμεινώνδας, Ερευνητής Δ' στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Ο Δρ Thomas Hartung, με εκτενές επιστημονικό έργο στους ελέγχους τοξικότητας με στόχο τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, διετέλεσε Πρόεδρος του Ευρωπαικού Κέντρου Αξιολόγησης των Εναλλακτικών Μεθόδων της Ευρωπαικής Επιτροπής στο διάστημα 2002 – 2008.
Ο Δρ Στέργιος Αθανάσιος Μόσχος,  κατέχει ιδιαίτερη ειδίκευση στη βιολογία του RNA και εξειδικεύεται στους κλάδους της εξατομικευμένης Ιατρικής και  γονιδιακής θεραπείας, έχοντας συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της μοριακής και γενετικής βιολογίας σε παγκόσμια κλίμακα.  
Η Δρ Αθηνά Βιδάκη, με μεταπτυχιακες σπουδές Ιατροδικαστικής στο Λονδίνο και διδακτορική διατριβή στην Ιατροδικαστική Επιγενετική στο King’s College London. Η Δρ Βιδάκη συνεργάζεται με ακαδημαικά και ιατρικά ιδρύματα παγκοσμίως, μελετώντας τις εφαρμογες της επιγενετικής επιστήμης στον κλάδο της εγκληματολογίας.
Ο Δρ. Γιώργος Κόλλιας είναι Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ»). Αναγνωρίζεται διεθνώς για πρωτοποριακές έρευνες που οδήγησαν στις πρώτες κλινικές δοκιμές και την ανάπτυξη των βιολογικών αντι-TNF θεραπειών για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Το εργαστήριό του πρωτοπορεί στην ανάπτυξη γενετικών μεθόδων για την κατανόηση των μοριακών και κυτταρικών μηχανισμών που διέπουν τις χρόνιες, φλεγμονώδεις ανοσολογικές νόσους.
Ο Δρ. Επαμεινώνδας Δοξάκης εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στη Νευροβιολογία (1996-1999) υπό τη καθοδήγηση του διακεκριμένου νευροεπιστήμονα Alun M Davies, FRS στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του St-Andrews της Σκωτίας. Κατά τη διάρκεια της διατριβής συνέδραμε στη κλωνοποίηση του νευροτροφικού υποδοχέα GFRα-4, ανακάλυψε μηχανισμούς με τους οποίους το ρετινοϊκό οξύ και η εκπόλωση ρυθμίζουν την νευρωνική απόκριση σε νευροτροφικούς παράγοντες, και βοήθησε στον προσδιορισμό του MSP ως νέου νευροτροφικού παράγοντα για τους κινητικούς νευρώνες
Εκτός από τις παρουσιάσεις θα υπάρξει και μια στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Το ζήτημα της εκπαίδευσης της Τοξικολογίας στην Ελλάδα" στην οποία θα λάβουν μέρος ο κ. Κουρέτας Δημήτριος, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας, στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Τσατσάκης Αριστείδης, Καθηγητής Τοξικολογίας στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η κα. Λήδα - Καλλιόπη Κοβάτση, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσακάλωφ Ανδρέας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Χημείας στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ο κ. Στάγκος Δημήτριος, Επίκουρος Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών και Τοξικολογίας στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας.
Σε ξεχωριστή ενότητα του Συνεδρίου θα παρουσιασθούν οι διπλωματικές εργασίες των φοιτητών του Προγράμματος.  Στο τέλος το Συμπόσιο θα κλείσει με διαλέξεις σε κλειστά φροντιστήρια για τους φοιτητές.
 Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συμοσίου είναι ο κος Δημήτριος Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας και Διευθυντής του Προγράμματος ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ.