Η Ομάδα Κοινωνικών Δράσεων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας διοργανώνει διήμερο δράσεων με τίτλο «Γιορτή Παντού», το Σάββατο και την Κυριακή 10 -11 Ιουνίου στο Δημοτικό Πάρκο Αλκαζάρ. Οι δράσεις αφορούν στην οικολογία, το ρατσισμό και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, και θα πραγματοποιούνται από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και τις δύο μέρες.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη
Αναλυτικότερα, θα υλοποιηθούν σεμινάριο φυσικής δόμησης για ενήλικες και παιδία, εργαστήριο οικολογίας για παιδιά, πειράματα φυσικής για παιδιά, συλλογική κουζίνα, ανοιχτή συζήτηση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και την Αποανάπτυξη, προβολές για εγχειρήματα Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ιστορικός περίπατος στο πάρκο Αλκαζάρ, μουσική από τοπικά συγκροτήματα.
Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας είναι ένα πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που υποστηρίζει ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης, καθώς και το συγγενικό τους περιβάλλον. Το πρόγραμμα λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).
Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.
Στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ανθρώπων με προβλήματα εξάρτησης σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι δράσεις που αφορούν στην κινητοποίηση των ανθρώπων σε πολιτιστικά, κοινωνικά και οικολογικά ζητήματα. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε η Ομάδα Κοινωνικών Δράσεων του προγράμματος που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2016. Κοινή θέση της ομάδας αποτελεί ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτήν δρουν ως πολίτες και ότι ο δημόσιος χώρος, τα αγαθά, η γειτονιά, η φύση, το παρόν και το μέλλον είναι πεδία που τους αφορούν. Στην ομάδα συμμετέχουν εργαζόμενοι, μέλη (άνθρωποι που παρακολουθούν το πρόγραμμα), εθελοντές και φίλοι με ισότιμο τρόπο, χωρίς  ρόλους και ιδιότητες.