Στο πλαίσιο των εργασιών του 3ου Διεθνούς συνεδρίου της ΕΕΠΕΚ, το Σάββατο  14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας εκπροσώπων (4) τεσσάρων Ελληνικών πόλεων, που είναι μέλη του παγκόσμιου δικτύου της UNESCO «Learnig Cities», καθώς και της κας. Cristina Erkkila, Διευθύντριας  Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών στο Espoo της Φινλανδίας. στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα «Η Πόλη που Μαθαίνει».  
Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν οι κα. Μαρία Ηλιοπούλου Αντιδήμαρχος του Δ. Αθηναίων, που ανακηρύχθηκε από την UNESCO Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το έτος 2018, οι κ.κ. Γαβριήλ Καμπάνης, Κων/να Μαρούγκα και Μαρία Βασιλείου από το Δ. Ελευσίνας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021, οι κ.κ. Γιώργος Κουλαουζίδης και Σαρακίνος Θανάσης, γενικός γραμματέας και υπεύθυνος της Δια βίου Μάθησης, αντίστοιχα του Δ. Θέρμης, και εκπρόσωποι του Δήμου Λαρισαίων που βραβεύτηκε πρόσφατα από την UNESCO με το βραβείο ¨Η Πόλη που Μαθαίνει’’. Χαρακτηριστικά σημειώνεται πως παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γ.Σούλτης, Π.Σάπκας και Δ.Δεληγιάννης , ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Δ.Μπαμπαλής, τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής «Πόλη που Μαθαίνει», Α.Πράπας και Φ. Αγορίτσα, εκπρόσωποι φορέων, από το αναπηρικό κίνημα, Ρ.Τσιουλάκης-Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία ΑΜΕΑ Θεσσαλίας, ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ κ. Σ.Βελησσαρίου, ο Διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Λάρισας Γ.Τράντας, η Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ κ. Όλγα Τσιούρβα ,καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δ. Λαρισαίων.
 Επιπρόσθετα η κα. Γκόνου Γεωργία Διευθύντρια Έρευνας, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης της ΕΕΤΑΑ και ο πρόεδρος της ΕΕΠΕΚ κ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης καλωσόρισαν την όλη προσπάθεια.
Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η σύνταξη Συμφώνου Συνεργασίας με τις ελληνικές πόλεις που είναι στο δίκτυο των ¨Πόλεων που Μαθαίνουν¨ και η συμφωνία στα κοινά σημεία που θέτει ως βασικά χαρακτηριστικά η UNESCO. Την τεχνική υποστήριξη της δικτύωσης θα παράσχει η ΕΕΤΑΑ.
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα στο χώρο του ΤΕΙ πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Εκπαίδευση και τοπική κοινωνία» στο πλαίσιο του Συνεδρίου της ΕΕΠΕΚ, με τη συμμετοχή των Cristina Erkkila, Γιώργου Κουλαουζίδη, Μαρίας Ηλιοπούλου, και Δημήτρη Δεληγιάννη.