Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος σε δήλωσή του,  αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επιθεώρησης των ψεκαστικών μηχανημάτων των παραγωγών επισημαίνοντας τα εξής: 

« Ο έλεγχος των ψεκαστικών είναι αναγκαίος για την προστασία της υγείας των παραγωγών και των καταναλωτών. Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου πρέπει έχουν ελεγχθεί μέσω ιδιωτικών σταθμών όλα τα ψεκαστικά της χώρας έτσι ώστε να λειτουργούν με τον σωστό τρόπο αποφεύγοντας τις αρνητικές συνέπειες της μεγάλης παρουσίας φυτοφαρμάκων, μέσω των ψεκαστικών, στις καλλιέργειες και στα τρόφιμα αλλά και του μεγάλου κόστους παραγωγής.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση και πιστοποίηση 30 επιπλέον σταθμών σε όλη τη χώρα, ώστε να προαχθεί η ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού, αλλά και στην αυστηροποίηση των ελέγχων σε σταθμούς επιθεώρησης και στην ύπαρξη εναρμονισμένων πρακτικών. 

Είναι πολύ σημαντικό οι οργανώσεις παραγωγών (συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών) να διαπραγματευτούν συλλογικά την τιμή επιθεώρησης ή να προχωρήσουν στην δημιουργία δικών τους σταθμών, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μακροχρόνια μια πολύ χαμηλή τιμή επιθεώρησης .

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι μέριμνα του ΥΠΑΑΤ αποτελεί το συμφέρον των παραγωγών, η ενημέρωσή για την ορθή λειτουργία του συστήματος ελέγχου και γενικότερα η σωστή ρύθμιση των κρίσιμων ζητημάτων που τους αφορούν.

Οι παραγωγοί μπορούν να επισκέπτονται τον δικτυακό τόπο www.psekastika.gr, όπου μπορούν να ενημερωθούν. »