Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελληνίων εξετάσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελληνίων εξετάσεων συγχαίρω όλους τους αποφοίτους που συμμετείχαν σ΄ αυτές, τους γονείς τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς μας που στήριξαν τους μαθητές τους στην επίπονη προσπάθειά τους και συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή αλλά και στη βαθμολόγηση των γραπτών των εξετάσεων. 

Σε όσους πέτυχαν υψηλή βαθμολογία και θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εύχομαι κάθε επιτυχία στην αναζήτηση και κατάκτηση της γνώσης που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μια επιτυχημένη εξέλιξη και σταδιοδρομία.

Στους αποφοίτους που τυχόν δεν κατάφεραν να επιτύχουν βαθμούς που θα τους εξασφάλιζαν την εισαγωγή τους σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή να πραγματοποιήσουν την πρωταρχική τους επιλογή θέλω να επισημάνω ότι οι ευκαιρίες της ζωής δεν εξαντλούνται στην παρούσα φάση των πανελληνίων εξετάσεων. 

Υπάρχουν πάντοτε διέξοδοι για μια άλλη ανοδική και δημιουργική πορεία επιτυχίας στη ζωή μας, φτάνει να μας διακρίνει θέληση, αγωνιστική διάθεση, υπομονή και επιμονή».