Σε ανακοίνωση – απάντηση προς την επικεφαλή της αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου για το θέμα του Πηνειού, το γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων αναφέρει τα εξής:
"Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το πολιτικό αδιέξοδο της κ. Ρένας Καραλαριώτου, που πλέον αναζητάει νέο πεδίο άσκησης αντιπολίτευσης. Μετά την «σκόνη που δημιουργούν τα έργα» και τον δήμαρχο «κομφερανσιέ του Διαζώματος και της Περιφέρειας»,  αναζητά νέο πεδίο για ασκήσει αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή. αφού πλέον διαπιστώνει ότι οι παρεμβάσεις που εξελίσσονται σε όλα τα επίπεδα στην πόλη, πιστώνονται θετικά από τους πολίτες.
Και έτσι μετά το απολύτως πετυχημένο Φεστιβάλ Πηνειού, το οποίο συγκέντρωσε για τέσσερις ημέρες, δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην κοίτη, ασκεί κριτική ό,τι δήθεν η δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει τον Πηνειό.
Με αυτόν τον τρόπο, η κ. Καραλαριώτου, συνεχίζει σταθερά στην πολιτική γραμμή που χάραξε από την αρχή της θητείας: απόλυτος μηδενισμός των πάντων για μικροπαραταξιακά οφέλη. Σ ΄ αυτή τη γραμμή επιμένει, παρά τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό  έργων και  παρεμβάσεων που εξελίσσονται στο Δήμο μας, σε όλα τα επίπεδα.
Αλλά μια και η κ. Καραλαριώτου επέλεξε να αναφερθεί στον Πηνειό, ας καταγραφούν, προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, οι αποφάσεις και οι δράσεις της δημοτικής αρχής, που βρίσκονται σε εξέλιξη:
1.    Ηδη εκπονείται και ολοκληρώνεται μελέτη για την επέκταση της ανάπλασης και διαμόρφωσης διαδρόμων, ποδηλατοδρόμων, φωτισμού μέχρι τη γέφυρα της Νέας Σμύρνης, με σκοπό ο φάκελος του έργου να ενταχθεί  για χρηματοδότηση σε τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που θα αφορά σε ποταμούς
2.    Τις επόμενες ημέρες και μέσω του προγράμματος LEADER, θα υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση της κατασκευής παραποτάμιου μονοπατιού και ποδηλατοδρόμου, από την κοίτη του ποταμού στο ύψος της ΔΕΥΑΛ μέχρι και την   Αμυγδαλέα του Δήμου Λαρισαίων. Η μελέτη είναι ώριμη και με την ένταξη στο LEADER θα χρηματοδοτηθεί σημαντικό μέρος του έργου.
3.    Εχουμε ήδη προχωρήσει στις διαδικασίες για  την προμήθεια νέων υπαίθριων οργάνων γυμναστικής που το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν στην διαμορφωμένη κοίτη.
4.    Tέλος, στη διαμορφωμένη κοίτη, έγινε το προηγούμενο διάστημα μια μεγάλη προσπάθεια καθαρισμού και απομάκρυνσης κορμών. Οσοι περπατούν στο ποτάμι το γνωρίζουν.  Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί.
5.    Kαι τέλος, όσον αφορά στο Φεστιβάλ Πηνειού, είναι σε όλους γνωστό
ότι ο θεσμός αποτελεί την εξέλιξη της «Γιορτής Πηνειού». Από την πρώτη χρονιά της θητείας μας, μετατρέψαμε τη Γιορτή σε ένα πραγματικό Φεστιβάλ, αποκτώντας τα χαρακτηριστικά μιας διοργάνωσης που προάγει τον πολιτισμό.
Η διάρκειά του είναι τέσσερις μέρες έχοντας ως σταθερά την 21η Ιουνίου (Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, καλλιτεχνικό γεγονός ευρείας εμβέλειας). 
Όσον αφορά στο χαρακτήρα του, εκτός από μουσικός (25 συναυλίες- 3 σκηνές- όλα τα είδη μουσικής από τους καλύτερους- σχήματα από το εξωτερικό), είναι διαδραστικός. Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα, σε συνεργασία με δεκάδες πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς, συνιστά το βασικότερο χαρακτηριστικό του. Με αυτό τον τρόπο εκφράζονται δημιουργικά, ανακαλύπτουν βιωματικά όλες τις τέχνες, διασκεδάζουν ουσιαστικά, νιώθουν το Φεστιβάλ δική τους υπόθεση.
Υ.Γ. Μας προκαλεί εντύπωση  το γεγονός ότι την ημέρα που η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδίδει ανακοίνωση για τον Πηνειό, το ίδιο ακριβώς κάνει και ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης  σύμβουλος της παράταξής της. Τυχαίο;"