Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, αύριο Δευτέρα, και σε σχέση με  ζητήματα που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Δήμο Λαρισαίων, γίνονται γνωστά τα εξής:

Για την προμήθεια και διανομή μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Στο Δήμο Λαρισαίων αλλά και στους Δήμους όλης της Θεσσαλίας, δεν έχουν φτάσει ακόμα οι πάνινες μάσκες της κεντρικής προμήθειας που γίνεται με ευθύνη της Κεντρικής Ενωσης Δήμων. Αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας. 

Ωστόσο, με ευθύνη της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Θεσσαλίας, για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δήμου Λαρισαίων και των Δήμων της Θεσσαλίας, αποφασίστηκε εναλλακτικά να διατεθούν ποσότητες χειρουργικών μασκών μιας χρήσης. (5 μάσκες ανά εκπαιδευτικό/μαθητή).  

Οι συγκεκριμένες μάσκες παρελήφθησαν από το Δήμο Λαρισαίων, το μεσημέρι του Σαββάτου. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για την συσκευασία τους  για κάθε σχολική μονάδα. 

Ο Δήμος Λαρισαίων, κάλεσε όσους διευθυντές σχολικών μονάδων θέλουν και μπορούν, να προσέρχονται στο Χατζηγιάννειο προκειμένου να παραλαμβάνουν τις μάσκες. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Εκτιμάται ότι οι διευθυντές των μισών σχολικών μονάδων, θα παραλάβουν τις μάσκες σήμερα. 

Η διανομή στα υπόλοιπα σχολεία θα ξεκινήσει από συνεργεία του Δήμου, νωρίς το πρωί της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί νωρίς το μεσημέρι. Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε διανομή και των πάνινων μασκών όταν αυτές φτάσουν στην Λάρισα. 

Συμπερασματικά,  η επιλογή της ΚΕΔΕ, με πρόταση της κυβέρνησης,  να προχωρήσει σε κεντρική προμήθεια μασκών για όλη τη χώρα, αποδεικνύεται λανθασμένη. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Λαρισαίων και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Απόστολος Καλογιάννης, είχε διαφωνήσει με την συγκεκριμένη πρόταση, αντιπροτείνοντας ο κάθε Δήμος να προχωρούσε σε δική του προμήθεια. Είναι σίγουρο πως οι μάσκες θα βρίσκονταν ήδη στα σχολεία. 

Διανομή παγουρίνο

Σε ό,τι αφορά στα παγουρίνο, η διανομή τους από το Δήμο θα γίνει την Τρίτη, λόγω της προτεραιότητας που έπρεπε να δοθεί στην διανομή των μασκών. 

Για τα ζητήματα καθαριότητας στις σχολικές μονάδες

Σημειώνεται πως για τις ειδικές συνθήκες που προκαλεί η πανδημία και οι αυξημένες ανάγκες για σχολαστική και επισταμένη καθαριότητα στα σχολεία, το προσωπικό καθαριότητας που διατέθηκε στο Δήμο Λαρισαίων και στο σύνολο σχεδόν των Δήμων της χώρας δεν επαρκεί. Ο Δήμος Λαρισαίων και άλλοι Δήμοι, ζητούν την κατανομή και άλλων θέσεων προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτής της περιόδου. 

Ευχόμαστε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, με μεγάλη προσοχή στην τήρηση των μέτρων προστασίας.  Η νέα χρονιά, είναι διαφορετική και ξεκινάει με δυσκολίες. Με υπομονή και καλή διάθεση  θα εργαστούμε όλοι μαζί για τη αντιμετώπισή τους.