Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, διοργανώνεται ο 7ος Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!

Στη Λάρισα, τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η “Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Προστασίας της Μητρότητας Λάρισας”. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 με ώρα προσέλευσης στις 11 π.μ., στον προαύλιο χώρο στο Μύλο του Παπά.

Πρόκειται για μια εκδήλωση γιορτή για το μητρικό θηλασμό, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Σκοπός της εκδήλωσης – γιορτής του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.

Σε αυτές τις ομάδες, μητέρες απ’ όλη την Ελλάδα (και το εξωτερικό), βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν τη μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, όλοι όσοι στηρίζουν το μητρικό θηλασμό και θέλουν να ενημερωθούν και να γιορτάσουν μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

φωτο αρχείου