Δέκτης μιας σημαντικής δωρεάς έγινε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών , καθώς η συλλογή της εμπλουτίστηκε με 512 καινούργια βιβλία ,προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και πολιτιστικού έργου (ΚΙΚΠΕ ) διαμέσου  της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας FutureLibrary.

Με την ενέργεια αυτή το ίδρυμα, συνέβαλε σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση της βιβλιοθήκης, εμπλουτίζοντας την συλλογή της με βιβλία καινούργια αποδεδειγμένα καλών εκδόσεων, με ξεχωριστεί από άποψη θεματολογίας και ποιοτικού περιεχομένου, παιδικά ,λογοτεχνικά, ιστορικά, ποίηση, μελέτες, που αποτελούν τη βάση για την επίτευξη του στόχου της βιβλιοθήκης να παραμείνει μια πλούσια και συνάμα δημιουργικής πηγή γνώσης.

Η μεγάλη αυτή δωρεά γιορτάστηκε όπως της αξίζει στο χώρο της βιβλιοθήκης την Τρίτη 14  Αυγούστου , όπου όλα τα βιβλία παρατάθηκαν στα αναγνωστήρια της βιβλιοθήκης , και το κοινό είχε την δυνατότητα να τα ξεφυλλίσει και κάποια που είχαν περαστεί στο κατάλογο να τα δανειστεί. Ειδικά τα μικρά παιδιά, που ήδη τα απολαμβάνουν, το διασκέδασαν πολύ.

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών  με ευχαριστήρια επιστολή , ευχαρίστησε θερμά το ίδρυμα για την τόσο σημαντική δωρεά . Λίγα λόγια για το ίδρυμα ΚΙΚΠΕ και το FutureLibrary:
To Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα από το 1988.Σκοποί του είναι:  η προσφορά κοινωνικού έργου, ιδίως σε περιοχές που πλήττονται από την οικονομική κρίση και η ενίσχυση φορέων που μεριμνούν για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, η υποστήριξη μακροπρόθεσμων δράσεων στον εν ευρεία εννοία εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα σε συνεργασία, όπου καθίσταται δυνατόν, με συναφείς φορείς και ιδρύματα  η αξιοποίηση των Συλλογών και των Αρχείων που διαθέτει το Ίδρυμα και η προβολή τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Το Ίδρυμα διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και επιλέγει εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες για την επιτέλεση του εκάστοτε έργου.
Το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. συμμετέχει από το 2012 στo πρόγραμμα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας FutureLibrary, που αφορά τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών ανά την επικράτεια. Η συμμετοχή του Ιδρύματος στην προσπάθεια συνίσταται στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών με νέες εκδόσεις. http://www.kikpe.gr/
Το FutureLibrary είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία – γεννήθηκε στη Βέροια το 2011 οταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνέλαβε την ιδέα να συμβάλει στη δημιουργία ενός δικτύου δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη τη χώρα, με σκοπό να ενισχύσει στη συνείδηση του κόσμου τη σπουδαιότητα των βιβλιοθηκών ως κέντρων μάθησης, χώρων δημιουργικότητας και διάδρασης. «Είμαστε ένα δίκτυο βιβλιοθηκών ανοιχτό σε όλους. Πιστεύουμε με πάθος στη δύναμη της συνεργασίας. Πειραματιζόμαστε με νέες ιδέες. Δεν διστάζουμε να ανοιχτούμε σε νέους τομείς και να κάνουμε “ασυνήθιστες” διασυνδέσεις. Αυτα είναι κάποια βασικά συστατικά για να έχει η βιβλιοθήκη του μέλλοντος θετική επίδραση και να να βελτιώσει τη ζωή μας.» http://www.futurelibrary.gr