Ο Όμιλος ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο)διοργανώνει ημερίδα δωρεάν ενημέρωσης, στην οποία θα παρέχεται εξατομικευμένη ενημέρωση και δωρεάν έλεγχος σακχάρου, με μετρητή σακχάρου, από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Ενδοκρινολογικού Ιατρείου του Πολυιατρείου Animus, κ. Οικονόμου Κωνσταντίνο.

Η ενημερωτική εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στο Ενδοκρινολογικό Ιατρείου του Πολυιατρείου Animus, 10:00π.μ.– 14:00.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Στόχος της συγκεκριμένης ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η πλήρης ενημέρωση των ενδιαφερομένων για ζητήματα που συνδέονται με το διαβήτη: παθοφυσιολογία (ποιες διαταραχές της ανθρώπινης φυσιολογίας οδηγούν στην εκδήλωση της νόσου), πιθανές επιπλοκές του σακχαρώδους διαβήτη, σημαντικότητα πρόληψης, έγκαιρη θεραπευτική αντιμετώπιση, πιθανή έναρξη ινσουλινοθεραπείας και τρόπος χορήγησης ινσουλίνης, οφέλη ινσουλινοθεραπείας, ολιστική αντιμετώπιση του διαβήτη – θεραπεία συνοσηροτήτων (θεραπεία συνδυασμού παθήσεων).

Επιπρόσθετα, ανάλογα με το εύρημα στο τεστ σακχάρου, όσοι από τους ενδιαφερόμενους το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εξετάσεις, τις οποίες θα υποδείξει ο συνεργάτης Ιατρός.

Τονίζεται ότι ο Διαβήτης τύπου 2, είναι δυνατόν να πλήξει ένα μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού, άνδρες και γυναίκες και ιδιαιτέρως άτομα με οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, άτομα με μηδενική δραστηριότητα – άσκηση, άτομα παχύσαρκα – υπέρβαρα, καθώς και άτομα με κακή διατροφή, γεγονός που αναδεικνύει τη σημαντικότητα της υγιεινής – μεσογειακής διατροφής.

Η ενημέρωση από το συνεργάτη Ιατρό, Ενδοκρινολόγο, κ. Οικονόμου, θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού.

Για το ραντεβού και για οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία καλέστε στη Γραμματεία του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ANIMUS, στο 2411 8033 00, καθημερινά, 09:00πμ – 21:00.