Ολοκληρώθηκαν τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου στο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας με το Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, να πραγματοποιεί αυτοψία συνοδευόμενος από αντιδημάρχους , στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Τα έργα που πραγματοποιήθηκαν αφορούν τη δημιουργία γηπέδων τένις και beach volley, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης και πλακόστρωση του περιβάλλοντος χώρου, φυτεύσεις πρασίνου κλπ. 

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως το Κολυμβητήριο, το οποίο μετά την άρση των μέτρων, φιλοξενεί αθλητές ομάδων, θα διατεθεί  για το ευρύ κοινό από τις 22 Ιουνίου και μετά, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, ενώ χωρίς αντίτιμο θα είναι για τη φετινή σεζόν και η είσοδος στη δημοτική πισίνα της Νεάπολης που χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς.  

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι στο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, είναι ένα από τα κολυμβητήρια της χώρας που θα φιλοξενήσουν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27 Ιουλίου, 

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος σημείωσε τα εξής:  

«Όπως είναι γνωστό το έργο ολοκληρώνεται μετά από 15 χρόνια.  Με την έναρξη της θητείας μας το 2014, πήραμε πρωτοβουλίες, συνεργαστήκαμε άψογα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και καταφέραμε τον Οκτώβριο του 2017 να εγκαινιάσουμε μαζί με τον κ. Αγοραστό αυτή την υπέροχη υποδομή, το νέο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας. Οπωσδήποτε χρειαζόταν και άλλο έργο ολοκλήρωσης στον περιβάλλοντα χώρο, ο δήμος προς την κατεύθυνση αυτή, με χρηματοδότηση 1,1 εκατ. ευρώ και από το πρόγραμμα  «Φιλόδημος» διαμόρφωσε τους χώρους του παρκινγκ, αρκετό πράσινο, γήπεδα μπιτς βόλεϊ και τένις, τους χώρους του κυλικείου κα 

Μας ενδιαφέρει να ξεκινήσουμε την πλήρη λειτουργία του, όσο γίνεται πιο νωρίς όχι μόνο για τις ομάδες, αλλά και για τους πολίτες λαμβάνοντας όλα τα αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Έτσι από τις 22 Ιουνίου και μετά ανακοινώνουμε ότι από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ η πισίνα θα είναι στην διάθεση των Λαρισαίων πολιτών σε διάφορες διαδρομές που θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες και θα τις χρησιμοποιούν όλοι ΔΩΡΕΑΝ.

Επίσης, καταργείται για φέτος το καλοκαίρι και το εισιτήριο στην πισίνα της Νεάπολης, είναι μια προσφορά του δήμου προς τους πολίτες δίνοντάς τους μια ευκαιρία να ανασάνουν γιατί μπορεί ορισμένοι να μην μπορέσουν να κάνουν διακοπές φέτος λόγω των καταστάσεων που βιώνουμε.»

Ανακοίνωση για την τήρηση των μέτρων προστασίας και τους όρους χρήσης των εγκαταστάσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. 

Ο δήμαρχος συνοδεύονταν στην επίσκεψή του από τους αντιδημάρχους Γ. Σούλτη, Θ. Αδαμόπουλο και Γ. Ζαούτσο, τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού Μιχ. Αναστασίου, και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου.