Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4) η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νοςΚούμας»διοργανώνει για τους μικρούς αναγνώστες της  δράσεις αφιερωμένες στο παιδικό βιβλίο!

Το εορταστικό αφιέρωμα στην παιδική λογοτεχνία θα πραγματοποιηθείαπό τη Δευτέρα 26 Μαρτίου έως και τη Μ. Τετάρτη  4 Απριλίου 2018 και δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος  σεεκδηλώσεις και δράσεις με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, της αγάπης για το βιβλίοκαθώς και να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων.
-   Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επισκέψεις μαθητών  σχολείων από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κων/νοςΚούμας» και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους.
Τη Μεγάλη Εβδομάδα, 2 έως4 Απριλίου, στο παιδικό-δανειστικό τμήμα της βιβλιοθήκης οι μικροί αναγνώστες μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά καταξιωμένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων και να συμμετέχουν σε δράσεις αφιερωμένες στο παιδικό βιβλίο. Αναλυτικά:
-    Τη Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 στις 4:00-5:30 το απόγευμα, στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης,   η φιλόλογος-συγγραφέας κ. Βασιλική Μάνδαλου θα παρουσιάσει τη δράση: “Poetryinmotion” – Ποίηση εν κινήσει».
Μια προσέγγιση στη δημιουργική γραφή ποίησης, αποδόμησης, σύνθεσης και  ανασύνθεσης ενός ποιήματος. Ανακαλύπτουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά στη δραματοποίηση ενός ποιήματος μέσα από την κιναισθητική διαδικασία.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και δεν έχει κόστος συμμετοχής. Χωρίς προεγγραφή.
-    Τη Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 στις 6:00-7:30 το απόγευμα, στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, η συγγραφέας κ. Γιώτα Φώτου θα παρουσιάσει το βιβλίο της: «Το κόκκινο αυγό της Γαβριέλας»από τις εκδόσεις Ψυχογιός, μια διασκεδαστική Πασχαλινή ιστορία για αυγά, κοτούλες και χαριτωμένα κοριτσάκια!
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και δεν έχει κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος.
-    Τη Μ. Τρίτη 2 Απριλίου 2018 στις 11:00-12:30 το πρωί, στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, η συγγραφέας-παιδαγωγός κ. Χρυσάνθη Τσιαμπαλή– Κελεπούρηπροσκαλεί παιδιά ηλικίας 7-12 ετών να αναζητήσουν τα μυστικά του χρόνου μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου της «Το αγόρι που κέρδισε τον χρόνο», εκδόσεις Ψυχογιός.
 Η δράση δεν έχει κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος.
-    Τη Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 στις 11:00-12:30 το πρωί, στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, ο συγγραφέας-σκηνοθέτης Βαγγέλης Κολώνας αφηγείται στα παιδιάμιαπρωτότυπηΠασχαλινή ιστορία με θέμα το ταπεινό γαϊδουράκι που ανέλαβε να μεταφέρει τον Ιησού στη θριαμβευτική του είσοδο  στα Ιεροσόλυμα.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και δεν έχει κόστος συμμετοχής. Χωρίς προεγγραφή.
Γιορτάζουμε λοιπόν και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και τιμούμε το μεγάλο παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με πλήθος εκδηλώσεων στη βιβλιοθήκη μας.
Οι δράσεις δεν έχουν κόστος συμμετοχής. Στις περιπτώσεις που απαιτείται προεγγραφή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη βιβλιοθήκη. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410531973.