Η 20η Νοέμβρη έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού καθώς η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε το Έτος 1989 να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας του, στηρίζει έμπρακτα τα δικαιώματα και τις  ελευθερίες των παιδιών, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την αξιοπρεπή διαβίωση, την υγειονομική περίθαλψη και το δικαίωμα να ζουν ελεύθερα από οποιαδήποτε μορφή διάκρισης και βίας.
Για το λόγο αυτό την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στη λέσχη Πολιτισμού της Νέας Σμύρνης τα παιδιά του ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων που στεγάζεται στο 33ο Δημοτικό σχολείο, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικό εργαστήρι για τη διαφορετικότητα, με αφορμή την αφήγηση του παραμυθιού «Ένας ασπρόμαυρός ζωγράφος» από τη συγγραφέα κα. Λίνα Μουσιώνη, για εκείνους που αισθάνονται διαφορετικοί, αλλά και για εκείνους που τολμούν να είναι διαφορετικοί.
Την Πέμπτη στις 22 Νοεμβρίου και ώρα 5:00μμ, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και το Μορφωτικό/Πολιτιστικό Σύλλογο της Νέας Σμύρνης Νταμαρίων  «Η Πρόοδος», θα πραγματοποιηθεί ομιλία–παρουσίαση από τη Δικηγόρο κα. Φαίδρα Γκάγκα για τα δικαιώματα του παιδιού, για τη σημασία που δίνουμε ως πολιτεία στα παιδιά μας αλλά και στα παιδιά όλου του κόσμου. 
Το δικαίωμα να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή,  στην αναγνώριση των εξελισσόμενων δυνατοτήτων τους, να έχουν πρόσβαση στις βιβλιοθήκες και τα προγράμματα της κοινότητας, το δικαίωμα να έχουν και να διατυπώνουν άποψη για κάθε τι που τα αφορά αποτελεί βασική φιλοσοφία του προγράμματος Λάρισα – η  «Πόλη που Μαθαίνει».
Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, Τηλ. 2410231122, e-mail:kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr, καθημερινά: 8:00 έως 16:00, για το Κέντρο Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλ. 2410680242, 2410680250 e-mail: kkoinotitas@larissa-dimos.gr, καθημερινά 8:00 έως 16:00.
To Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.